Dataskyddsförordningen GDPR - Svenska Bordtennisförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Dataskyddsförordningen GDPR


Den 25 maj träder EU:s nya dataskyddsförordning GDPR i kraft. För idrottsrörelsen innebär detta en mängd åtaganden för att nå målet om en enhetlig behandling av personuppgifter.

Riksidrottsförbundet (RF) har tagit fram en så kallad uppförandekod och ska ses som ett komplement till gällande dataskyddsförordning.  Varje förbund och förening har ett ansvar att informera sina medlemmar om förekomsten av uppförandekoden samt säkerställa att det finns någonstans dit medlemmar kan rapportera missbruk.

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har SBTF kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Vill du läsa mer om integritetspolicyn så hittar du den nedan.  Av "licensinformation för säsongen 2018/2019" framgår också hur licensierad spelare samtycke av personuppgiftshantering fungerar.


RF har publicerat en sida som behandlar all information om GDPR som härrör idrottsrörelsen, där det också finns viktig information och mallar för hur man som förening och förbund ska arbeta för att säkerställa att man handhar personuppgifter på ett korrekt sätt. Vidare erbjuds också utbildning hos föreningarnas lokala SISU-distrikt. Det är av stor vikt att förening per omgående fördjupar sig i den information som finns så att man snarast möjligt kan säkerställa de förändringar som behövs för att säkerställa en korrekt personuppgiftshantering. 

Uppdaterad: 24 MAJ 2018 09:12
Skribent: Patrik Björs Strand
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay

 

Liverapportering

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshop



stiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info