Hoppa till sidans innehåll

ETTU-kongress 2018

19 SEP 2018 14:09
Under Europamästerskapen i Alicante pågick också en hel del viktiga möten. Det kanske allra viktigaste var ETTU:s kongress som hölls på Hotel Melia, onsdag 19 september.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2018 14:09

Europaförbundets ordförande Ronald Kramer hälsade alla kongressledamöter välkomna och särskilt ITTFs högsta ledning i form av Thomas Weikert och Petra Sörling. ITTF-ordföranden, Thomas Weikerts, hälsning till ETTU-kongressen innehöll ett tack till trevligt världsmästarskap i Halmstad samt en vädjan till kongressen om att fokusera på ”fruitful discussions”. Tyvärr har diskussionerna på den politiska europanivån den senaste tiden handlat om förtroende och ekonomi för europaförbundets styrelse. Detta trots att ekonomin under senare tid stabiliserats.
Weikert önskade som europé att ETTU-kongressen skulle handla om utveckling av bordtennis och inte om ordningsfrågorna och de skriftliga rapporterna från styrelsen. För att symbolisera sina ord hade han dagen till ära ITTFs t-shirt ”Solidarity Through Table Tennis” (se foto av Weikerts ryggtavla).ITTF:s president Thomas Weikert

Tyvärr kom kongressen till absolut största del handla om just förtroende och ordningsfrågor. Skriftliga förslag från olika nationer hade inkommit till stöd för Europapresidenten Ronald Kramer, men också det motsatta – så det blev en förtroendeomröstning om Kramer på kongressen. Efter fyra timmars debatt om detta, trots att det inte var valkongress, blev resultatet 34 nationer som visade Kramer sitt stöd och 21 som ville ha någon form av förändring. Detta blev resultatet i två omröstningar.
Kongressen beslutade också bland annat att på seniornivå ska ITTFs krav om förutsättningar att representera en nation även gälla på Europanivå och inte särkrav. Ett annat beslut var att högst två spelare kan representera en nation på Europa Top 16 Cup och inte som tidigare högst fyra spelare. 

Svenska domaren Rebecca Bergfeldt erhöll också en utmärkelse för sina 14 år som "Blue Badge-domare".

Franska Nantes presenterade också en uppdatering om europamästerskapen 2019.

Kongressdelegaterna Thomas Buza och Mikael Peterson representerade Sverige. Totalt var 54 nationer representerade på Europakongressen. 

Skribent: Mikael Peterson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering 

Pingisligan by STIGA, herrar
11 december klockan 18.30
Ängby SK-Halmstad BTK
Eslövs AI-BTK Rekord
Falkenbergs BTK-BTK Kävlinge
Söderhamns UIF-Spårvägens BTK

pingiskanalen

Evenemang 

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info