Hoppa till sidans innehåll

This is London calling

18 JAN 2019 16:14
Förra veckan var en delegation från Svenska Bordtennisförbundet i London för att utbyta erfarenheter med det engelska bordtennisförbundet, Table Tennis England (TTE).
  • Uppdaterad: 18 JAN 2019 16:14

Resan möjliggjordes tack vare ett projektbidrag från RF för omvärldsbevakning inom andra idrottsmiljöer, med fördel andra förbund med stor möjlighet till utbyte. På agendan stod framförallt en workshop om barn och ungdomspingis – hur vi introducerar och behåller nya medlemmar i vår sport, idéutbyte kring sociala program och långsiktigt idrottande samt arbetet med internationella evenemang. Deltog på mötet gjorde TTE:s generalsekreterare Sarah Sutcliffe, representanter och chefer inom TTE för ungdomsutveckling, tävling och marknadsföring.

Bordtennisen i England är på många sätt mindre än i Sverige, med färre medlemmar och färre licensierade spelare. Organisationen är dock större, med hela 42 anställda och en ekonomisk omsättning som är drygt dubbelt så stor som SBTF:s. England har kommit långt när det gäller sociala program, bland annat deras projekt ”Ping” och ”Ping Pong Parlour” som båda syftar till att uppmuntra spontanidrott genom att tillgängliggöra pingis på ställen där människor redan befinner sig, i köpcentrum, parker och caféer.
– Just England och Sverige har mycket att lära av varandra och kan starkt bidra till en än mer framskjuten position för bordtennisen i Europa generellt sett. Vi har olika starka sidor som vi kan dra nytta av i framtiden, menar Sarah Sutcliffe och Mikael Peterson.

Under våren 2019 kommer TTE att lansera projektet TT Kidz som ämnar till att öka aktiviteten för barn i åldrarna 7-11 år. Man vill erbjuda en mer inspirerande, engagerande och rolig inledande upplevelse i bordtennis. Man kommer också att erbjuda klubbar och ledare ett mer attraktivt program att kunna ta med sig till bland annat skolor och andra organisationer för att öka kunskapen om bordtennis.

Bordtennisspel i London
Tack vare projekt Ping finns ett stort antal bord utställda runt om i London där det är fritt fram att testa. 

I Sverige växte PING PONG POWER fram i samband med lag-VM i Halmstad 2018 och tillhör nu Svenska Bordtennisförbundet. En projektgrupp är tillsatt för att arbeta fram hur fördelarna med pingis kan spridas och utvecklas för att öka tillgängligheten av pingis i samhället under samlingsnamnet PING PONG POWER. För det framtida arbetet är inputen från Table Tennis England otroligt värdefull.
– Vi tar med oss otroligt mycket inspiration och nya idéer hem från London, säger Ebba Wengström, föreningsutvecklare på SBTF, och fortsätter:
– Svensk pingis är i en utvecklingsfas, och har många utmaningar framför sig. Engelsk Bordtennis har de senaste 18 månaderna gjort ett gediget jobb kring rekrytering och sociala program, något vi vill ta efter. Vi åker hem härifrån med känslan av att vi inte behöver uppfinna hjulet igen, vi kan ta rygg på TTE och kopiera mycket av deras arbete nästan rätt av.

Vidare arrangerar TTE aktiviteten National Table Tennis Day i slutet av sommaren varje år. Projektet startade för cirka fem år sedan och numera registreras och arrangeras ungefär 200 aktiviteter varje år.
– Med de lärdomar vi fått kan Sverige utveckla World Table Tennis Day till något ännu större och långsiktigt återkommande och naturlig del i kalendern, säger Patrik Björs Strand och Eskil Tyrberg.

Läs mer om Ping
Läs mer om Ping Pong Parlours
Läs mer om TT Kidz
Läs mer om besöket på TTE

Toppbild: Från TTE: Greg – utbildning, Neil – event, Simon – direktör sport, Sara – GS och Kelly – sociala projekt. Från SBTF: Ebba Wengström, Mikael Peterson, Eskil Tyrberg och Patrik Björs Strand 

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Senior- och Para-SM 2019
28 februari – 3 mars, Eskilstuna
Hemsida

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info