Welcome to the next level - Svenska Bordtennisförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Welcome to the next level

2018-05-21 14:04
Efter flera år av planering har lag-VM i Halmstad nu genomförts, och det med bravur. Sverige tog sin första VM-medalj på 14 år och Korea spelade semifinal med ett gemensamt lag för Nord och Syd, vilket gjorde VM till en världsnyhet.
  • Uppdaterad: 2018-07-11 09:36

Arrangemanget har hyllats av det internationella bordtennisförbundet, besökare och politiker världen över. Med SVT:s sändningar på över 40 timmar har pingisen exponerats mer i Sverige under en vecka än vad det gjort totalt under flera år. Det skulle vara enkelt att luta sig tillbaka och känna sig nöjda. Men det gör vi inte.

Lag VM har haft ”Welcome to the next level” som slogan och syftat på att man i den svenska VM-organisationen velat ta bordtennisen till en helt ny nivå. Men detta ska inte stanna vid mästerskapet i Halmstad. Det är nu, med VM i ryggen, som svensk pingis ska de riktigt stora stegen framåt. Det är nu vi börjar klättra mot nya höjder.

Förra veckan korades två nya SM-vinnare i svenska Pingisligan då Storfors BTK och Halmstad BTK spelade hem varsitt guld, och Junior-SM avgjordes i Söderhamn. Seriespelet och säsongen är slut, men att gå på sommarlov nu när svensk pingis är som hetast är otänkbart. Under hela valborgsveckan har barn och ungdomar i Sverige kollat på mer pingis än någonsin via SVT:s sändningar, om de vill prova på så är det nu de vill göra det. Föreningarna runt om i landet som vill växa och bli fler har alltså ett gyllene läge att lägga en grund för höstens rekrytering. VM-vågen är i rörelse och det är nu vi har möjlighet att surfa på den.

 Landslaget och prova på

Det är genom föreningarna som vi växer och det är där våra medlemmar utvecklas. För att uppmuntra föreningar som annars kanske skulle gått på sommarlov att nu, när det inte ens gått en månad sedan VM avslutades, anordna "Öppet hus" och "Prova På-pingis" är grundbulten i den kampanjen. Vi tror att om man får barn och ungdomar att prova pingis nu före sommaren, så kommer det vara lättare att locka tillbaka dem, deras föräldrar och deras klasskompisar till pingisskolorna som börjar i höst.

För att ytterligare öka intresset för föreningarna anordnar SBTF dessutom en tävling där man som förening har möjlighet att vinna ett besök av en landslagsspelare till sin förening i höst. Det man behöver göra för att ha möjlighet att vinna är att genomföra en "Prova På-aktivitet" före 16:e juni, dokumentera den och skicka in till This is a mailto link

Gör så här:

- Fyll i föreningens namn och kontaktuppgifter questback-länken [här] (tar ca 15 sekunder)

- Arrangera ett öppet hus eller Prova på någon gång under tidsperioden 15/5 – 16/6 och dokumentera era aktiviteter.

- Följ @pingislandslagen på Instagram och gilla Svenskabordtennisförbundets facebooksida

Kampanjens officiella hashtaggar är #ProvaPingis och #Pingisskola. Var med och sprid budskapet!

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay

 

Liverapportering

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info