Hoppa till sidans innehåll

Aktivitet för svenska VM-domare

2018-04-29 09:09
Svenska Bordtennisförbundet ordnade en domaraktivitet för de 40 svenska domarna under lördagen (28/4). Platsen för evenemanget var på Hotel Tylebäck ute i Tylösand.
  • Uppdaterad: 2018-05-21 14:04

Syftet med aktiviteten var att uppdatera domarna på det senaste nytt i fråga om handsignaler, racketkontroller, kläder, in- och utvandring i och ur hagarna, användning av nya touch pad-systemet för rapportering istället för räkneverk för matchdomare och mycket annat. Förhoppningen var också att domarna skulle känna sig säkra i sin roll när de möter världens bästa bordtennislag vid borden under den kommande veckan. Ingrid Bogren och Rebecca Bergfeldt höll i informationen tillsammans med Thomas Wadsten.

Efter lunch kom Börje Johansson, f.d. hockeydomaren som Peter Foppa Forsberg skällde ut en gång i TV för många år sedan. Börje drog paralleller och likheter mellan bordtennis och ishockey och konstaterade att både idrotterna är bedömingssporter, om än i olika utsträckning. Börje berättade också att han varit med att förändra ishockeyn i Sverige från ”rätt och fel” till föra dialog, visa respekt för varandra och leda matcher på ett korrekt och förtroendeingivande sätt.

Efter domaraktiviteten har de svenska domarna fått ytterligare en genomgång inne på Halmstad Arena tillsammans med alla internationella domare, directors och managers, för tävlingen World Table Tennis Team Championships.

De svenska domarna utvärderar aktiviteten genom att svara på en enkät och SBTF kan utifrån svaren dra lärdomar och förbättra till en annan gång.

Epost: Adressen Gömd

PingisPlay

 

Liverapportering

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info