Hoppa till sidans innehåll
Foto: KARL NILSSON

Även Anna-Carin uttagen till Tokyo

25 NOV 2019 10:03
Så sent som i september tog Anna-Carin ett glimrande EM-guld i Helsingborg vilket gav henne en plats i kommande sommars Paralympiska spel i Tokyo, Japan. Efter helgens träff med Sveriges Paralympiska Kommitté är ”AC” nu även officiellt uttagen.
  • Uppdaterad: 25 NOV 2019 10:03

För att bli 100 % klar enligt det Internationella Bordtennisförbundets uttagningskriterier måste Anna-Carin spela ytterligare en tävling.
– ”AC” har kvalat in via sitt EM-guld men hon behöver spela en tävling till för att nå minimikravet på det antal tävlingar hon måste ha spelat under året. Detta kommer hon att göra i Costa Rica i mitten av december därefter är hon helt klar för ännu ett Paralympics, säger paralandslagets förbundskapten Daniel Ellermann.

Huvudpersonen själv är som alltid sprudlande glad men också lättad över att redan nu kunna börja förberedelserna inför nästa år.
– Det känns ju så klart helt fantastiskt att vara förhandsuttagen av SPK (Sveriges Paralympiska Kommitté). Det är otroligt skönt och nu kan jag i lung och ro planera tiden fram till Paralympics med träning och tävling, säger Anna-Carin Ahlquist och tillägger:
– Det ger ju ultimata förutsättningar att bli uttagen såhär tidigt!

På frågan vad som är målet med Paralympics 2020 råder ingen tvekan.
– Målet med Paralympics i Tokyo 2020 är så klart medalj i både singel och lag. Jag drömmer om att få vinna ett nytt guld i singel och att få göra det just i Tokyo hade varit fantastiskt, säger Anna-Carin avslutningsvis.

Träffen, som arrangerades av Sveriges Paralympiska Kommitté, ägde rum på Arlanda och innehöll bland annat team-building, föreläsningar och fotografering.


(Bakre raden från väster: Marcus Sandberg (naprapat), Emil Andersson, Daniel Gustafsson, Nicklas Westerberg, Linus Karlsson, Daniel Ellermann (förbundskapten), Anders Sjöstedt (landslagscoach). Främre raden från vänster: Anna-Carin Ahlquist, Alexander Öhgren och Ingela Lundbäck).

Med på träffen, förutom Anna-Carin, var även de spelare som har störst chans att ta sig till Paralympics.
– Alexander Öhgren, Emil Andersson, Linus Karlsson, Daniel Gustafsson, Nicklas Westerberg och Ingela Lundbäck är de spelare som i dagsläget har störst chans att kvala in via ranking och var därför kallade till träffen, säger Ellermann.

Det är rankingen sista mars 2020 som avgör i fall en spelare kvalar in till Paralympics eller inte. Om man inte klarar rankingmålet återstår en världskvaltävling i början av maj. Där är det en vinnare i respektive klass som tar sig till Tokyo. Sista chansen att komma med är via wild-card som ett visst antal spelare får.
– Just nu ligger Emil, Alexander och Ingela på ”rätt sida” om strecket för att kvala in via ranking. Linus, Daniel och Nicklas får rikta in sig på en tuffare resa i januari till mars, säger Ellermann avslutningsvis.

Foto: Sveriges Paralympiska Kommitté

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringPingisligan by STIGA, herrar
Omgång 10, tisdag 28/1-20
Söderhamns UIF – Halmstad BTK
BTK Rekord – Eslövs AI BTK
BTK Kävlinge – Munkedals BTK
Falkenbergs BTK – Spårvägens BTK

pingiskanalenPingisligan by STIGA, herrar
Omgång 10

Evenemang

ITTF World Tour Platinum, German Open
28/1-2/2-20, Magdeburg, Tyskland
Hemsida
Tävlingsinfo
Webbsändningar
Resultat

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info