Hoppa till sidans innehåll

Domare på konferens i Köping

2018-09-11 11:44
Den årliga domarkonferensen har anordnats i Köping med 16 deltagare inkl. ledare.
  • Uppdaterad: 2018-09-13 12:44

Deltagare på konferensen kom ifrån tio av Sveriges tjugo bordtennisdistrikt. Trots att inte alla distrikt var representerade och trots att deltagarantalet var mindre än tidigare år var deltagarna nöjda med tiden tillsammans. Det berodde bl.a. på att diskussionerna och dialogerna var givande, att det var intressanta frågeställningar som kom upp och konferensrummets utformning bidrog till att underlätta kommunikationen under konferensen.

Med på konferensen var, via Skype, både nya förbundschefen Thomas Buza och nya sportchefen Mikael Andersson. Thomas gav sin bild av sitt uppdrag och kommande fokusområden för utveckling och Mikael refererade kort från VM och berättade om sitt uppdrag som sportchef samt sina senaste synpunkter på att minska spilltiden i samband med matcher i Pingisligan by STIGA.

Utbildningskoordinator Marit Brodd Almgren var med som SBTF:s representant och presenterade bl.a. de anställda på SBTF och gick igenom deras ansvarsområden. Ett annat bidrag handlade om utvecklingsaktiviteter för domare kopplat till ekonomiska förutsättningar via Idrottslyftet.

Deltagarna visade engagemang och aktivitet och gav, genom erfarenhetsutbyten och grupparbeten, många intressanta och bra förslag till förbättringar om bl.a. rekrytering av domare, förbättring av kvaliteten hos domare och andra idéer för att göra den gemensamma älsklingssporten ännu mer attraktiv.

Ledarna Ingrid Bogren, Gert Strid och Marit Brodd Almgren fick alla med sig nya och fler punkter till ”att-göra-listan”. I dagarna går ett mejl ut till distrikten och distriktens ansvariga för domarfrågor för att sammanfatta konferensen och ge tips och uppmaningar att bl.a. ordna domarträffar för att sprida kunskap och uppmuntra till fortsatta domarinsatser.

Konferensen avslutades med att utse pristagare i frågesporten om regering och riksdag som anordnades på lördagskvällen. Välförtjänt guldmedaljör blev Lasse Wahnström från Gotland. Grattis!

Skribent: Lisa Classon
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering 

Sverige-Spanien
EM, steg 1, herrar
20 november 18.30

Webbsändning

Ryssland-Sverige
EM, steg 1, damer
20 november 16.00

Webbsändning

pingiskanalen

Evenemang

Landskamp

Sverige-Spanien, EM, steg 1
Idrottshallen, Söderhamn
20 november
Matchstart klockan 18.30

Matchen kommer att webbsändas

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info