Hoppa till sidans innehåll
Foto: Remy Gros

Förnyat förtroende för Petra Sörling i RF:s internationella råd

01 OKT 2019 09:56
Svenska Bordtennisförbundets ordförande, Petra Sörling, har fått förnyat förtroende som ledamot i RF:s internationella råd. Rådet har till uppgift att driva och utveckla svensk idrott framåt internationellt.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2019 09:56

En viktig del i svensk bordtennis strategi är att delta i utvecklingsarbetet på den internationella scenen. Under säsongen har SBTF ökat närvaron och har nu representation i ett flertal olika kommittéer i såväl European Table Tennis Union (ETTU) som International Table Tennis Federation (ITTF). Förutom att vara vice president i ITTF återfinns dessutom Petra Sörling sedan två år tillbaka i RF:s internationella råd. Ett förtroende som nu förnyas med ytterligare en mandatperiod.

– Att tillsammans med kollegorna i det internationella rådet få vara med och påverka i viktiga frågor som rör svensk idrott på det stora hela är givetvis både en stor ära och enormt inspirerande. Aktiv representation skapar en stark ställning för svensk bordtennis och dessutom är jag helt övertygad om att vi inom vår idrott även kan dra stor nytta av detta eftersom vi själva har en offensiv strategi när det gäller att söka och genomföra internationella evenemang. En av kärnfrågorna inom rådet handlar om "good governance" – på svenska brukar vi kalla det "god och ansvarsfull förvaltning" – vilket passar mig bra eftersom det är en av de frågor jag själv ger hög prioritet i mitt arbete, både internationellt och nationellt, säger Petra Sörling.

Fakta RF:s Internationella råd
Internationella rådets uppgift är att vara Riksidrottsförbundets styrelses referensorgan i internationella frågor och frågor om internationella evenemang. Det innebär bland annat att:

• Vara rådgivande och diskutera svensk idrotts strategier för att stärka svensk idrotts inflytande i europeiska och internationella organisationer

• Påtala för styrelsen viktiga internationella idrottspolitiska frågor

• Vara rådgivande i frågan hur Sverige ska kunna arrangera fler internationella idrottsevenemang och idrottsmöten.

• Särskilt följa utvecklingen vad avser korruption och andra misshälligheter inom internationella förbund samt för styrelsen avge förslag på hur svensk idrott kan bidra till Good Governance.

Rådets medlemmar utses av RF:s och SISU Idrottsutbildarnas styrelser (RS och FS) hösten efter ett riksidrottsmöte (RIM). Mandatperioden är två år eller till dess styrelsen efter kommande RIM utser ett nytt råd.

Läs mer om RF:s internationella råd här:https://www.rf.se/RFarbetarmed/Intressepolitik/Internationellt

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringpingiskanalenEvenemang

ITTF World Tour Grand Finals
12-15 december, Zhengzhou, Kina
Information
Resultat
Livesändningar

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info