Hoppa till sidans innehåll

Förtydligande från SBTF

02 JAN 2019 16:11
Nedan följer Svenska Bordtennisförbundets förtydligande angående de kommentarer som förekommit på sociala medier.
  • Uppdaterad: 02 JAN 2019 16:11

Med anledning av att en av våra landslagsspelare, på sociala medier, har uttryckt sitt missnöje kring hur hon blivit behandlad av ledare inom Svenska Bordtennisförbundets verksamhet och i syfte att undvika onödiga feltolkningar, missförstånd eller eventuella påhopp, så väljer vi att förtydliga bilden av det aktuella ärendet genom att beskriva hur frågan har hanterats sedan den kom till vår kännedom.

Under hösten 2017 uppkom synpunkter från damlandslaget gentemot den svenska förbundskaptenen på damsidan, kring dennes jargong och sätt att uttrycka sig.

Svenska Bordtennisförbundet accepterar inte under några omständigheter någon form av sexism, rasism, nedlåtenhet mot personer med funktionsnedsättning [redigerat från en annan formulering gällande funktionsnedsatt] eller andra förminskande förhållningssätt och vidtog därför omgående (samma dag som det kom SBTF till känna) åtgärder i linje med vårt måldokument.

Åtgärderna har varit ett antal fysiska möten med spelarråd, ledare och ett flertal spelare.

Utöver detta har vi även anlitat en extern konsult för att stärka hanteringen av ärendet på ett oberoende och professionellt sätt.

Konsulten arbetade med både landslag, tränare och i tränarens hemmamiljö kring dessa frågor.

Det har därefter skett uppföljningsmöten där både konsult och spelarråd har påpekat att det har skett en drastisk förändring åt det positiva hållet och att den påtalade jargongen har försvunnit.

Spelarrådet har så sent som idag, den 2 januari 2019, bekräftat att det i dagsläget inte existerar någon jargong liknande den som tidigare beskrivits.

Svenska Bordtennisförbundet kommer alltid att agera utifrån att alla ska känna sig välkomna i vår verksamhet inom såväl förbund som förening och vi beklagar att där finns individer som inte känner det.

Det är också viktigt för oss att påtala att vi hela tiden aktivt arbetar för svensk bordtennis utveckling, med alla; spelare, tränare och andra aktiva och att när något inträffar som inte ligger i linje med vårt förhållningssätt, så agerar vi utifrån att ta hand om situationen och de inblandade på bästa sätt och att förmå alla att lyckas så väl som möjligt.

Vi gör och kommer alltid att göra allt vi kan för att förbättra oss själva och de miljöer som våra bordtennisspelare befinner sig i.

För eventuella frågor kontakta Petra Sörling, Ordförande i Svenska Bordtennisförbundet.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info