Hoppa till sidans innehåll

Framåt för fler i rörelse

2017-11-21 09:43
I samarbete med Riksidrottsförbundet och Svenska Spel är Svenska Bordtennisförbundet med i satsningen "Framåt för fler i rörelse".
  • Uppdaterad: 2017-11-29 14:11

Svenska barn och vuxna rör på sig för lite. Det visar flera studier. Centrum för idrottsforskning*, har till exempel larmat om att två av tre 4-åringar inte når upp till världshälsoorganisationens (WHO) rekommendation om 60 minuter fysisk aktivitet per dag. Det vill vi ändra på! Därför har vi engagerat oss i Svenska Spels och Riksidrottsförbundets satsning på att få fler i rörelse. Genom att inspirera fler barn, ungdomar och vuxna till att röra på sig kan vi tillsammans göra idrotten ännu mer välkomnande, tillgänglig och inspirerande för fler människor. 

I samarbetet ”Framåt för fler i rörelse”, som vi är en del av, lyfts nu frågan bland annat i en gemensam kampanj för att belysa problemet med stillasittande livsstil och de hälsorisker som stillasittandet medför. Allt för att få fler i rörelse!

*Källa: CIF https://centrumforidrottsforskning.se/sv/regeringsuppdrag-uppfoljning-av-statens-idrottsstod/rapporter/de-aktiva-och-de-inaktiva-2016/

 

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay


Liverapportering

torsdag 14 december, kl 18:00
Superettan Herrar
Köpings BTK-Halmstad BTK B

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

SRB
sporrong

 

FFFIR

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info