Hoppa till sidans innehåll

Jörgen Persson ny assisterande förbundskapten för svenska bordtennisherrarna

02 OKT 2019 11:25
Efter sporadiska inhopp under våren och sommaren som vikarierande förbundskapten står nu en permanent lösning klar. Jörgen Perssons nya roll blir assisterande förbundskapten för herrarna med ansvar för VM i Busan 2020 och OS i Tokyo 2020.
  • Skapad: 02 OKT 2019 11:25

Peter Blomquist är fortsatt herrarnas förbundskapten med övergripande ansvar för planering och långsiktighet medan Jörgen kommer fokusera på coachning och spelarutveckling.

Jörgen Persson, som under sin karriär vann bland annat fem VM-guld och tio EM-guld samt deltog i hela sju OS, bor i Halmstad och kommer få lite extra ansvar för de spelare som bor och tränar i där.

– Jag är väldigt hedrad och glad över detta förnyade förtroende, det är alltid en ära att bära de blågula färgerna oavsett om det är som spelare eller ledare. Jag är helt övertygad om att den kunskap och erfarenhet jag har från min långa karriär kommer vara till nytta för killarna i laget. Det finns många situationer spelarna kan hamna i och eftersom jag varit i många av dem tror jag det blir en av mina viktigaste uppgifter att just förmedla detta, säger Jörgen Persson och fortsätter:

– Jag har varit med som vikarierande förbundskapten under våren och sommaren och det har känts väldigt bra. Det är kul att vara med i hetluften igen och jag känner att samarbetet med både spelarna och förbundskapten Peter Blomquist fungerat kanon.

Jörgen och Mattias Falck hittade snabbt ett bra samarbete och det är något som nu kommer utvecklas ännu mer.

– Både jag och Mattias bor i Halmstad så det är naturligt att vi kommer fortsätta jobba tillsammans. Under VM i Budapest tidigare i våras gick det som bekant oerhört bra så med det i bakhuvudet är det bara att jobba vidare.

Från Svenska Bordtennisförbundet och den sportsliga ledningen är det positiva tongångar och stora förhoppningar finns att Jörgen Perssons kompetens ska bidra till fortsatt utveckling av svensk bordtennis.

– Jörgen tillför ytterligare en dimension till vårt landslag och det är viktigt att visa våra egna spelare att vi tar utvecklingen av landslaget på allvar. Jörgen har en enorm respekt runt om i världen och med honom på bänken tror vi det är möjligt att krama ur de sista 10-15 procenten som vi tror behövs för att nå yttersta världstoppen igen. Jörgen vet hur man vinner och detta vet många motståndare och coacher på andra sidan vilket kan ge oss fördelar, säger Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson och tillägger:

– Oavsett vem som coachar eller är ansvarig är vi just nu inne i en väldigt positiv utveckling där vi tagit medaljer på de fem senaste mästerskapen.

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) spelar också en viktig roll i arbetet framöver och utvecklingen av svensk bordtennis.

– Vi för ständigt en väldigt positiv dialog med SOK och just nu handlar den mycket om satsningen fram mot Tokyo 2020. SOK är en viktig partner för planering och matchning av både ekonomiska och personella resurser, säger Andersson avslutningsvis.

Även på damsidan är det nu klart med en mer permanent lösning. John Wall, som arbetat som tillförordnad förbundskapten under sommaren, anställs nu på halvtid för att arbete med damlandslaget och precis som för Jörgens del sträcker sig avtalet över OS i Tokyo 2020.

– Det har varit väldigt kul hittills men samtidigt många snabba puckar. Det jag ser fram emot nu är att jag kommer få mer tid till att jobba med spelarna och vara med på resan att ta ett lag till OS. Det är en bra grupp tjejer med en blandning av rutinerade och unga spelare som tränar stenhårt för att utvecklas och bli bättre, säger John Wall.

Foto: Remy Gros/ITTF

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringpingiskanalenEvenemang

ITTF World Tour Grand Finals
12-15 december, Zhengzhou, Kina
Information
Resultat
Livesändningar

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info