Hoppa till sidans innehåll

Julhälsning från Förbundschefen

20 DEC 2018 12:40
Julen står som bekant för dörren och vad passar väl då bättre än att sammanfatta det gångna och samtidigt blicka mot framtiden. I texten nedan har förbundschef Thomas Buza valt ut en rad olika områden som ligger honom varmt om hjärtat.
  • Uppdaterad: 21 DEC 2018 10:03

En riktigt God Jul!
…vad gör vi nu?

Tiden går som bekant i en rasande fart. Nyss var det värmebölja och nu har julpyntet har åkt fram. Det är halvtid i säsongen 2018/2019 och dags att summera var vi är, vad vi gjort och vart vi ska någonstans.
Vid konventet i Köping så bidrog pingissverige på ett mycket förtjänstfullt sätt med viktiga åsikter vilket gav oss värdefull insikt kring den färdriktning vi lagt ut var någotsånär rätt.

Vi har jobbat hårt med några viktiga delar och här följer lite tankar kring några av de områden vi har och kommer jobba hårt med:

Rekrytering
Våra föreningsutvecklare Ebba Wengström och Eskil Tyrberg arbetar intensivt med att samla idéer till ett centralt rekryteringsprojekt. Målsättningen är solklar – vi ska blir fler pingisspelare i Sverige vilket vi har alla möjligheter till. Givetvis krävs hårt arbete på alla plan och det är endast tillsammans vi kan lyckas. Långsiktig målsättning är att vi skall vara bland de fem största idrottsförbunden i Sverige.

Utbildning
Ett av våra högst prioriterade områden som vi jobbar hårt med. Just nu utvecklar och reviderar vi befintligt material samt planerar för att skriva nytt där det behövs. Vi anpassar också våra utbildningar till en digital miljö och har förmodligen hittat en bra partner i SISU Idrottsböcker som har en befintlig plattform vi kan få flytta in hos. Vi tror att detta i allra högsta grad kan bidra till att vi når det som är målsättningen med vår utbildningsplattform – att den skall vara tydlig, tillgänglig och attraktiv.
Vi hoppas också kunna skapa något spännande i samarbete med Högskolan i Halmstad. En högre tränarutbildning som förutom att vara vårt högsta utbildningssteg även kompletteras med ytterligare moduler såsom idrottspsykologi och fysiologi. En riktig spetstränarutbildning som förhoppningsvis kan verka som ett slags certifiering för de som vill arbeta med ett svenskt landslag. I ”potten” ligger även praktik vid China Table Tennis College i Shanghai om vi når våra målsättningar. Utbildningen kommer vara internationell och vi hoppas också kunna genomföra detta i samarbete med det internationella bordtennisförbundet (ITTF).

Tävling
Att utveckla våra tävlingsformer är nödvändigt. För att kunna behålla de ungdomar och nya spelare som vi rekryterar måste vi kunna erbjuda attraktiva och innovativa tävlingsformer som också är förankrade i dagens samhälle. Tid och meningsfullt tävlande är nyckelfaktorer. Enkelt förklarat, vi ska använda våra utövares tid så effektivt som möjligt för att låta dem spela mot rätt sorts motstånd.

Kommunikation/transparens
Vi har förstärkt på kommunikationssidan. Vi vill bli bättre på att rapportera från vår verksamhet och lyfta fram alla goda exempel på den nytta som bordtennisen faktiskt gör i samhället. Vi vill också bli bättre på att berätta för er i pingissverige vad vi gör och kommer också arbeta fram en kommunikationspolicy under kommande år.

Digitalisering
Att effektivisera verksamheten och försöka sortera bort manuella och ofta tidskrävande arbetsuppgifter är något vi också jobbar intensivt med. SBTF är idag en dynamisk organisation som ofta är i rörelse vilket jag ser som positivt. Vi arbetar därför mycket med digitala möten vilket är något vi implementerat under hösten på ett förtjänstfullt och framgångsrikt sätt.

Destinationsprojektet
Att jobba hållbart och långsiktigt är del av vår vision för framtiden. Att jobba med såväl internationella som nationella evenemang mot flera destinationer och även deras lokala bordtennisföreningar är en idé vi tror på väldigt mycket. Vi vill klistra på hela vår verksamhet och sträva efter att utveckla bordtennisen som helhet på respektive ort.
Enkelt uttryckt vill vi också säkerställa att våra evenemang håller en bra kvalitet. Vidare är det också vår övertygelse att internationella evenemang skapar bra media och uppmärksamhet för vår sport samt svetsar ihop vår familj ytterligare. Dessa faktorer ska vi också bli bättre på att använda i arbetet med att bli fler.

Självklart har vi flera andra järn i elden. Landslagsverksamheten under ledning av sportchef Andersson tuffar på och vi ser med tillförsikt fram emot en viktig säsong som är året innan det ack så viktiga OS- och Paralympicsåret. Lägg dessutom till förvaltningen av allt det som är svensk bordtennis såsom seriespel, övergångar med mera, så hoppas jag att alla unnar även oss en välförtjänt julledighet.
2019 har vi dessutom glädjande nog återigen ett internationellt mästerskap att se fram emot i form av Para-EM i Helsingborg.

Slutligen skulle jag vilja tacka personal, styrelse, kommittémedlemmar, distriktsordföranden och alla fantastiska spelare och ledare i landslag och klubbar för ett fantastiskt första halvår. 

Vi ses och hörs nästa år :)

Thomas Buza
Förbundschef
Svenska Bordtennisförbundet

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalen

Evenemang

Veteran-SM
17-20 januari, Östersund.
Hemsida
Resultat

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info