Hoppa till sidans innehåll

Nyinstiftat stipendium: Årets Falck

31 MAJ 2019 14:59
En dryg månad har gått sedan Mattias Falcks fantastiska insats i ungerska huvudstaden Budapest. VM-turneringen slutade som bekant med ett silver för Mattias och inte sedan 1997 har en svensk spelare varit i final på VM.
  • Skapad: 31 MAJ 2019 14:59

För att hylla Mattias och samtidigt minnas denna fantastiska bedrift har Svenska Bordtennisförbundet instiftat ett nytt stipendium i Falcks ära: Årets Falck

Stipendiet kommer årligen delas ut av Mattias till den spelare han anser gjort något utöver det vanliga, spelat med en speciell spelstil eller helt enkelt bara gått sin egen väg.

Stipendiet är på 10.000 svenska kronor att använda till sportslig utveckling.

– Vi instiftar detta pris i Mattias ära dels för att vi vill minnas hans fantastiska prestation, dels för att uppmuntra spelare som tänker annorlunda och går sin egen väg. Mattias har ofta fått höra att hans spelstil och material inte kommer ta honom till världstoppen men det är precis var det gjort, i stället för att vara en nackdel har det blivit hans vapen, säger Petra Sörling, ordförande i Svenska Bordtennisförbundet.

Mattias själv är väldigt hedrad över att få ett stipendium uppkallat efter sig och att han får chansen att uppmuntra unga spelare.

– Jag är väldigt glad och stolt över detta. Att få dela ut ett stipendium till någon som går sin egen väg betyder väldigt mycket för mig. Jag har själv gjort val som ifrågasatts av många men nu med facit i hand kan jag inte säga annat än att jag valde rätt. Det kommer bli tufft att välja ut vem som ska få det men jag är säkert på att jag kommer hitta bra och värdiga kandidater varje år, säger VM-silvermedaljören Mattias Falck.

Priset kommer delas ut varje år under Swedish Open och Mattias utser stipendiaten i samråd med SBTF:s sportchef.

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info