Hoppa till sidans innehåll

Omfattande samarbete mellan SolidSport och Svenska Bordtennisförbundet

2018-09-13 13:00
Samarbetet innebär bland annat att samtliga matcher i Pingisligan by STIGA och SM-slutspelen kommer att livesändas via SolidSports plattform de kommande tre åren.
  • Uppdaterad: 2018-09-17 14:27

Avtalet sträcker sig från och med säsongen 2018/2019 till och med 2020/2021. SolidSport och Svenska Bordtennisförbundet är överens om att alla matcher som produceras i Pingisligan kommer att livesändas via SolidSports plattform, i den egna kanalen www.solidsport.com/pingiskanalen. Detta gäller såväl damer som herrar.

Även SM-tävlingarna för seniorer, ungdomar och veteraner kommer att livesändas på kanalen under de tre kommande åren.

SolidSports Tobias Thalbäck kommenterar avtalet
– Vi är glada och stolta över att ännu ett stort förbund väljer SolidSport för att samla sin sport under ett tak, säger vd Tobias Thalbäck.

– Bordtennisen är en fantastisk tv-sport och den har en viktig plats i de flesta svenska idrottshjärtan, det märkte vi inte minst när Sverige på hemmaplan tog det sensationella VM-bronset i lag tidigare i år. Dramat fångade ju ett helt folk. Så det är oerhört inspirerande att Bordtennisförbundet nu väljer att samla sina tävlingar och talanger på SolidSports plattform, fortsätter Tobias Thalbäck.

Svenska Bordtennisförbundet kommenterar avtalet
– Från Svenska Bordtennisförbundets sida känns det först och främst väldigt roligt att i samarbete med SolidSport kunna erbjuda möjligheten för våra klubbar på både dam- och herrsidan att sända alla matcher ur vår högsta serie i enlighet med ett av våra kärnvärden som är synlighet. Det ger även klubbarna chansen att nå ut med övrigt material samt kunna generera ett ekonomiskt tillskott. Vi ser också goda möjligheter att integrera flera delar av vår verksamhet såsom resultatservice och annat i SolidSports plattform vilket är mycket positivt, säger Thomas Buza, förbundschef på Svenska Bordtennisförbundet.

– Det är otroligt viktigt för vår sport att synas både för att synliggöra sporten mer men också för större möjligheter att skapa fina förebilder. Svensk bordtennis står sig väldigt starkt och är på frammarsch och det hoppas vi att fler ska få upp ögonen för, säger Max Ansbro kommunikationsansvarig på Svenska Bordtennisförbundet

Svenska Bordtennisförbundet är det andra stora svenska idrottsförbundet på kort tid som valt att samarbeta med SolidSport för att lyfta sin sport ytterligare. Så sent som i augusti presenterades ett treårsavtal mellan SolidSport och Svenska Badmintonförbundet.

Och Tobias Thalbäck menar att detta bara är början
– Att ta kontroll över sin egen sport och att ta befälet över de egna tv-rättigheterna, det är en väg flera sporter på väg åt rätt håll kommer att välja. SolidSport kommer göra allt vi kan för att detta samarbete ska gynna samtliga parter – och då inkluderar vi givetvis alla pingisfans runt om i landet.

Öppet för all svenska bordtennisföreningar
För de föreningar som är intresserade av att sända eget material på en modern plattform vänligen kontakta Max Ansbro för mer information om hur ni ska gå tillväga.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering 

Sverige-Spanien
EM, steg 1, herrar
20 november 18.30

Webbsändning

Ryssland-Sverige
EM, steg 1, damer
20 november 16.00

Webbsändning

pingiskanalen

Evenemang

Landskamp

Sverige-Spanien, EM, steg 1
Idrottshallen, Söderhamn
20 november
Matchstart klockan 18.30

Matchen kommer att webbsändas

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info