Hoppa till sidans innehåll

Per Gessle gör officiell låt till bordtennis-VM i Halmstad

2018-02-22 13:00
Halmstadsonen Per Gessle, som sålt över 80 miljoner skivor världen över, stöttar nu bordtennis-VM i Halmstad med en specialskriven låt till evenemanget som kommer ses av 350 miljoner TV-tittare världen över.
  • Uppdaterad: 2018-03-16 10:56

Över 100 nationer från världens alla hörn kommer besöka västkuststaden när LIEBHERR World Team Table Tennis Championships intar Halmstad Arena mellan 29 april och 6 maj 2018. Nu kommer besökarna, förutom att uppleva bordtennis i yttersta världsklass, även få njuta av världsartisten Per Gessles musik då han gjort den officiella VM-låten ”Name You Beautiful” som framförs tillsammans med Helena Josefsson. 

– När jag fick förfrågan att skriva den officiella sången för turneringen så fanns det ingen tvekan. Jag skrev låten tillsammans med några andra Halmstadbor, nämligen killarna i Galavant (Sebastian Atas och Victor Sjöström). Deras superduktiga kompis Viktor Broberg var också med på ett hörn. Vi hade hur kul som helst, säger Gessle i ett uttalande och fortsätter: 

– Låten är ingen nätrullare precis, mer en stenhård smash mot backhandsidan! 

Gessle

Gessle själv är en stor bordtennisfantast och minns med glädje tillbaka till sitt första bordtennisminne. 

– Mitt första pingisminne är Mini-Stellan (Bengtsson, världsmästare 1971)! Han var inte bara en fantastisk spelare, han samlade dessutom på skivor! Jag kommer också ihåg hur coolt det var med SOC-turneringen i gamla Sporthallen i Halmstad för tusen år sedan. Jag var där och fick Bengt Grives autograf. Bara en sån sak!

Projektledaren för lag-VM i Halmstad, Johnny Ewerstein, är mycket nöjd över att Gessle valt att bidra med en låt till Sveriges största idrottsevenemang 2018:

– Detta är helt fantastiskt! Gessle är en världsartist och det faktum att han är från Halmstad gör att det hela blir väldigt speciellt och ärofyllt för oss som arrangörer. Vi är mycket glada och tacksamma för denna låt som passar utmärkt till ett idrottsevenemang av denna kaliber. 

VM-låten kommer spelas publikt första gången under Sveriges EM-kval mot Danmark i Halmstad Arena 27 februari klockan 18.30. Inträdet är fritt så passa på att kombinera bordtennis i toppklass med att lyssna på en helt ny låt av Per Gessle.

Låten kommer finnas tillgänglig på Spotify och iTunes inom kort. 

LIEBHERR World Table Tennis Championships 2018
Arrangeras mellan 29 april och 6 maj i Halmstad Arena. Mästerskapet kommer följas av 350 miljoner tv-tittare runt om i hela världen och bevakas av cirka 350 journalister på plats. 72 damlag och 72 herrlag från omkring 100 nationer deltar. Arrangörer är Internationella Bordtennisförbundet, Svenska Bordtennisförbundet och Destination Halmstad.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay

 

Liverapportering

Evenemang

 Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

SRB
sporrong

 

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info