Hoppa till sidans innehåll

Riksdagen slår ett slag för bordtennis-VM i Halmstad

2018-04-10 09:30
Med bara en dryg vecka kvar till Bordtennis-VM i Halmstad slår Sveriges Riksdag ett slag för pingisen och tävlar i Partikampen. Bland andra Anders Ygeman (S) och finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP) deltar i bordtennisturneringen.
  • Uppdaterad: 2018-04-18 10:24

Bilden: Niclas Wilhelmsson (VM-organisationen) och Jessika Roswall (M). Foto: Destination Halmstad 

Turneringen kommer att spelas i Nubiska rummet i riksdagshuset, den 17 april klockan 18.00.

Lag-VM i bordtennis i Halmstad är ett verkligt världsevenemang med över 100 deltagande nationer och 350 miljoner tv-tittare. När världens blickar riktas mot Sverige tar Sveriges riksdagspartier täten och möts i bordtennisturneringen ”Partikampen”.

Toppolitiker på plats
Samtliga åtta riksdagspartier ställer upp med två spelare och en coach var i en utslagsturnering. Bland de anmälda finns Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman (S), Miljöpartiets finansmarknad- och konsumentminister Per Bolund och Moderaternas miljöpolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard.

– Det ska bli väldigt roligt att arrangera en bordtennisturnering mellan partierna och vi hoppas presentera fler namn under kommande vecka. Idrottsklubbens syfte är att öka idrottandet för ledamöter och tjänstemän i Riksdagen och Partikampen blir en annorlunda kraftmätning inför den stundande valrörelsen, säger Jessika Roswall (M), ordförande i Riksdagens idrottsklubb.

Jörgen Persson och Matilda Ekholm
Medverkar gör dessutom den svenska landslagsstjärnan Matilda Ekholm och VM-ambassadören Jörgen Persson, flerfaldig världsmästare och ambassadör för Bordtennis-VM i Halmstad.

– Det ska bli spännande att få ta bordtennisen in i riksdagshuset och att få se om det finns några dolda bolltalanger bland politikerna. Bordtennis-VM är ett otroligt bra skyltfönster för Sverige, inte minst i Asien. Det är en jättechans för alla involverade att knyta nya internationella kontakter, säger Jörgen Persson.

Partikampen arrangeras av Riksdagens Idrottsklubb i samarbete med Bordtennis-VM och Svenska Bordtennisförbundet.

Banner

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay

 

Liverapportering

Evenemang

 USM logotyp

Ungdom och Para U-/J-SM
20-22 april, Eskilstuna

Tävlingsinformation
Inbjudan
Arrangörens hemsida

Resultat

 Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info