Hoppa till sidans innehåll

Rosa oktober för Ung Cancer

30 SEP 2019 16:02
Svenska Bordtennisförbundet startar insamling till förmån för Ung Cancer i samband med ITTF World Tour Swedish Open, SOC. Tävlingen spelas i Eriksdalshallen i Stockholm 1-6 oktober.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2019 16:02

Samarbetet med Ung Cancer fortsätter med en ny insamling till förmån för deras verksamhet och denna gång med fokus på Cancerbaksmällan.

Cancerbaksmällan
Begreppet handlar om livet efter ett cancerbesked – som många gånger inte blir som man tänkt sig. Sjukdomen kan lämna fysiska och psykiska ärr som tar lång tid att läka. Det kan till exempel handla om att leva med svår ångest, oförmåga att skaffa barn eller att inte våga visa upp sin kropp.

Vägen tillbaka från cancern är lång, särskilt för unga vuxna. Precis när man förväntas rivstarta sin karriär, vara attraktiv, sexuellt aktiv och bli som mest självständig tvingar cancern en att dra i nödbromsen. Livet sätts på paus och man kommer ut på andra sidan med ärrad kropp och knopp. Ung Cancers medlemmar berättar om hur samhället, vården och sociala normer inte är anpassad efter detta. Många runt omkring har svårt att förstå varför man som ung vuxen canceröverlevare fortsätter att må dåligt. Det gäller både de som själva drabbats av cancer men även de som kommit nära den.

Ung Cancer jobbar med rehabilitering för sina medlemmar men nu vill vi att hela samhället ska ta sitt ansvar och hjälpa de som genomgått cancerbehandling eller lever nära någon som gjort det. Under rosa månaden hamnar fokus ofta på forskning och överlevnadssiffror, vilka är enormt viktiga ämnen men vi vill att det ska handla om mer än så. Därför pratar vi om cancerbaksmällan i oktober och hur livet ser ut efter cancern.

Tidigare i våras hade vi en insamling och tävling till förmån för Ung Cancer där Sandareds BTK var den förening som samlade in mest pengar.
– Alla känner vi någon som drabbats av cancer och extra jobbigt är det när unga drabbas av denna vidriga sjukdom. Att skapa ett arrangemang genom att spela pingis kändes som ett lätt sätt att samla ihop pengar till detta utmärkta initiativ, säger Sandereds BTK:s ordförande Patrik Drotz.

Hur lyckades de samla in pengar?
– Vi valde att göra om en av våra motionsträningar till en turnering där vi bjöd in alla medlemmar och dess anhöriga för att spela lite matcher mot en avgift på 100:-. De som inte ville vara med och spela fick givetvis skänka en slant för att stötta initiativet. Styrelsen hade bakat och kokade kaffe till alla deltagare. Klubben valde även att  lägga till en extra slant för varje som 100-lapp vi fick in, berättar Patrik Drotz.

Under SOC (på lördag 5 oktober) i Eriksdalshallen kommer Svenska Bordtennisförbundet att skänka en signerad landslagströja till Sandereds BTK för deras fina insats för Ung Cancer.

Nu kan du som förening eller privatperson vara med och stötta Ung Cancer under Rosa oktober! Klicka här för att komma till insamlingen (även Swish fungerar denna gång).

Ung Cancer kommer att finnas på plats i Eriksdalshallen 3-4 oktober (torsdag och fredag) för den som vill träffa dem och veta mer om insamlingen och deras verksamhet.

#fuckcancer

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringpingiskanalenEvenemang

ITTF World Tour Grand Finals
12-15 december, Zhengzhou, Kina
Information
Resultat
Livesändningar

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info