Hoppa till sidans innehåll

Sandareds BTK hjälper Ung Cancer

08 JUL 2019 11:18
I samband med World Table tennis day tidigare i våras inledde Svenska Bordtennisförbundet ett samarbete med föreningen Ung Cancer. Samarbetet inleddes med en insamling. Bästa förening och vinnare av tävlingen, Sandareds BTK.
  • Skapad: 08 JUL 2019 11:18

Bordtennisfamiljen samlade in över 15.000kr till Ung Cancer och med 5.000kr så var Sandereds BTK den förening som samlade in mest pengar i insamlingen.

- Alla känner vi någon som drabbats av cancer och extra jobbigt är det när unga drabbas av denna vidriga sjukdom. Att skapa ett arrangemang genom att spela pingis kändes som ett lätt sätt att samla ihop pengar till detta utmärkta initiativ, säger Sandereds BTK:s ordförande Patrik Drotz.

Under hösten kommer samarbetet med Ung Cancer att fortsätta och hur kan man hjälpa till?

- Vi valde att göra om en av våra motionsträningar till en turnering där vi bjöd in alla medlemmar och dess anhöriga för att spela lite matcher mot en avgift på 100:-. De som inte ville vara med och spela fick givetvis skänka en slant för att stötta initiativet. Styrelsen hade bakat och kokade kaffe till alla deltagare. Klubben valde även att  lägga till en extra slant för varje som 100-lapp vi fick in, berättar Patrik Drotz.

Under SOC i Stockholm kommer Svenska Bordtennisförbundet att skänka en signerad landslagströja till Sandereds BTK för deras fina insats för Ung Cancer. Bra jobbat och ett stort tack för ert fina bidrag!

TACK till er alla som var med och bidrog, #fuckcancer!

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Para-EM
16-21 september, Helsingborg
Lottning, gruppspel

Webbsändningar

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info