Hoppa till sidans innehåll

SBTF rekryterar på damsidan

22 AUG 2019 16:58
Svenska Bordtennisförbundet har i dagarna kontrakterat Alexandra Sandéhn och Michaela Karlsson som kaptener för det svenska flickkadettlandslaget. Avtalet sträcker sig initialt över ungdoms-EM 2020 i Zagreb.
  • Skapad: 22 AUG 2019 16:58

Michaela och Alexandra har båda Halmstad som bas och har studerat vid PIKA-programmet vid Halmstad Högskola. PIKA, som är en förkortning av Professionell Idrottskarriär och Arbetsliv syftar till att låta elitsatsande idrottsutövare utbilda sig akademisk nivå, allt för att övergången mellan idrottskarriär och civilt arbetsliv skall bli så smidig som möjlig. Utbildningen är öppen att söka för alla med ambitioner att kombinera en elitsatsning på bordtennis och högre studier.

– Detta är ett led i vårt arbete med att få in fler kvinnliga ledare i vår verksamhet. Att de dessutom båda har dokumenterat stora kunskaper inom ämnen såsom idrottspsykologi och fysiologi samtidigt som de spelat på relativt hög nivå gör att detta känns mycket bra. Det är två ambitiösa och välutbildade tjejer med stort driv som har massvis med idéer kring hur våra yngsta spelare på flickkadettsidan ska utvecklas. Det är också intressant att vi nu har ett hungrigt tränarteam på plats för vår yngsta kategori. Detta är en mycket viktig byggsten i arbetet med att sätta svensk dampingis på rätt spår, säger en mycket nöjd Mikael Andersson, sportchef i Svenska Bordtennisförbundet.

Michaela Karlsson är förutom med nämnda förbundskaptenstjänst, även engagerad på utbildningssidan inom svensk bordtennis där hon främst arbetar med att revidera och uppdatera SBTF:s utbildningsplattform.

Foto: SBTF

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

ITTF World Tour Platinum 
Austrian Open
12-17 november, Linz
Tävlingsinfo
Hemsida
Resultat
Webbsändningar

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info