Hoppa till sidans innehåll

Sportsnack på USM

06 MAJ 2019 13:48
Svenska Bordtennisförbundet anordnade ett ”sportsnack” för ledare, tränare och föräldrar vid USM i Skövde. Mikael Andersson, sportchef, hälsade välkommen och konstaterade att intresset för svensk pingis nu är stort.
  • Skapad: 06 MAJ 2019 13:48

Ett betydligt större deltagarantal än vid ett liknande arrangemang för några månader sedan vittnar om detta och är med stor sannolikhet ett resultat av den senaste VM-framgången i Budapest för knappt en vecka sedan.

Mikael rekapitulerar Mattias Falcks fantastiska individuella VM-prestation som i sin tur ledde till ett stort medialt intresse för pingisen. Något som många väntat på, länge.

Passande nog fanns Jens Fellke, bland annat journalist och författare, på plats och berättade om sitt arbete med stiftelsen Compass vars mål är att i framtiden försöka konkurrera på ett slagkraftigt sätt mot de bästa spelarna i världen på herr- och damsidan. Med undersökande arbete om elitsatsningar har Jens och kollegor kommit fram till hur Sverige skulle kunna jobba för att möta konkurrensen från framförallt Asien. Jens berättar också om länder i Europa som har långt andra sätt än Sveriges för att möta framtidens pingisstjärnor.

Det dryga trettiotalet deltagare ställde frågor och kommenterade informationen som gavs med funderingar kring ekonomi, ledarförsörjning, breddverksamhet, utbildning och goda exempel från andra idrotter.

Efter ett engagerande block om kommande storspelare fick, förbundskaptenen för paralandslaget, Daniel Ellermann chansen att berätta om det stundande Para-EM i bordtennis som väntar i mitten av september i Helsingborg. Tävlingen är det första internationella paramästerskapet i Sverige sedan 1997 och vinnarna är direktkvalificerade för Paralympics i Tokyo 2020. Det gör att deltagarantalet förväntas bli mycket stort.

– Vi hoppas på fortsatta TV-sändningar och ett lyckat EM för Sverige och Daniel uppmanar deltagarna att ta del av det kommande mästerskapet, gärna live på plats i Helsingborg.

Avslutningsvis fanns föreningsutvecklare Eskil Tyrberg med på plats och kunde ge information och svar kring hur föreningar ska jobba för att få ekonomiskt stöd till projekt genom Idrottslyftet.

Svenska Bordtennisförbundet tackade för visat intresse och återkommer vid nästa SM-tävling med nytt öppet sportsnack.

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info