Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bordtennisförbundet och Ung Cancer inleder samarbete

29 MAR 2019 11:22
Den svenska bordtennisfamiljen drabbas som alla familjer av den hemska sjukdomen cancer och för att vara en del av kampen mot sjukdomen inleder Svenska Bordtennisförbundet nu ett samarbete med Ung Cancer.
  • Uppdaterad: 29 MAR 2019 11:22

Svenska Bordtennisförbundet kan via sina olika kanaler och många medlemmar nå brett i samhället och förhoppningsvis få fler att engagera sig mot denna hemska sjukdom. 

Ung Cancer har sedan början av 2019 haft en koppling till pingissverige genom ambassadören Truls Möregårdhs engagemang i organisationen, som inleddes efter att Truls bästa vän och landslagskamrat blivit diagnostiserad med cancer. En händelse som också påverkat Svenska Bordtennisförbundet i stort. Ung Cancer och Svenska Bordtennisförbundet inleder därför ett samarbete för att tillsammans finnas för unga vuxna cancerberörda. 

Samarbetet grundar sig i att Svenska Bordtennisförbundet genom sina kanaler och medlemmar kommer genomföra olika typer av aktiviteter till förmån för Ung Cancer. Detta för att sprida budskapet om att Ung Cancer finns samt bidra till att organisationen kan fortsätta bedriva sitt arbete för unga vuxna cancerberörda över hela Sverige. 

INSAMLING OCH TÄVLING
Samarbetet tar avstamp i en insamling till förmån för Ung Cancer i samband med ”World Table Tennis Day”. Insamlingen pågår mellan 29 mars och 6 maj.

I samband med "World Table Tennis Day" så uppmanar Svenska Bordtennisförbundet att genomföra olika bordtennisaktiviteter (läs mer) men också genom att samla in pengar till Ung Cancer.

Till den förening som samlat in mest pengar så kommer Svenska Bordtennisförbundet att skänka en signerad landslagströja samt helgbiljetter för fem personer till SOC i oktober i Eriksdalshallen.

Man kan skänka pengar som privaterson eller förening och man kan också välja att vara anonym. Alla bidrag är varmt välkomna stort som litet. Målet är att samla in 100.000kr

Klicka här för att komma till insamlingen. 

Ung Cancer om samarbetet med Svenska Bordtennisförbundet:
– För Ung Cancer betyder det jättemycket att Svenska Bordtennisförbundet vill engagera sig och finnas för unga vuxna cancerberörda. Genom detta samarbete visar förbundet sina medlemmar att de stöttar Truls engagemang och finns för drabbade och närstående inom sin egen sport, säger Emma Tonnes, Generalsekreterare för Ung Cancer.

Även för Svenska Bordtennisförbundet är samarbetet något det ses väldigt positivt på, inte minst med tanke på den senaste tidens tråkiga händelser där bordtennisfamiljen drabbats hårt. Bara för en vecka sedan gick en stor bordtennisprofil, Ulf Bengtsson, ur tiden i sviterna av sin cancersjukdom.
– Samarbetet med Ung Cancer känns angeläget. De allra flesta av oss, inte bara inom vår idrott, drabbas på ett eller annat sätt. Kan vi därför medverka till att göra någon skillnad är det en självklarhet. Detta är också ett led i den strategi för framtiden vi har där frågor kring folkhälsa och samhällsengagemang har stort fokus, säger Thomas Buza, förbundschef på Svenska Bordtennisförbundet. 

Ung Cancer

Om Ung Cancer
Ung Cancer är en ideell, fristående organisation som är politiskt och religiöst obunden.

Ung Cancer finns till för sina medlemmar genom att ge psykosocialt stöd och fylla det gap som ofta uppstår mellan livet på sjukhuset och livet utanför. Vi skapar mötesplatser och möjligheter till gemenskap i en tid då det är lätt att känna sig ensammast i världen. Vi ger ekonomiskt stöd till de som på grund av cancern har svårt att få ekonomin att gå ihop. Vi stöttar våra medlemmar i sin rehabilitering och skapar vägar vidare. Vi informerar om unga vuxna cancerberörda för att bekämpa fördomar, minska rädsla och inspirera till förändring. Vi debatterar frågor som berör vår målgrupp för att nå förändring i vården och i samhället.

Sedan 2017 är Ung Cancer godkända för 90-konto samt medlemmar i organisationen FRII, Frivilligorganisationernas insamlingsråd. Båda garanterar att pengar som skänks till Ung Cancer används på ett rättvist och kontrollerat sätt.
Läs mer på deras hemsida.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalen



Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshop



stiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info