Hoppa till sidans innehåll

Svenska kommittéframgångar

25 SEP 2018 22:29
Under EM i Alicante så tillsattes nya medlemmar i det europeiska bordtennisförbundets kommittéer. För svenskt vidkommande blev det en riktig jackpot.
  • Skapad: 25 SEP 2018 22:29

Totalt hade fyra personer från Sverige nominerats och glädjande nog blev utfallet hundraprocentigt – samtliga fyra blev antagna i respektive kommitté.
Att vara representerade på den politiska scenen inom vår idrott är, och var visat sig vara väldigt viktigt för att kunna vara med och påverka viktiga beslut kring utvecklingen av vår idrott på ett internationellt plan. Svenska Bordtennisförbundet har också en uttalad vision om att ha en offensiv strategi när det gäller att söka och genomföra internationella evenemang eftersom det följer visionen om att det medför en ökad synlighet i media samt knyter samman vår svenska pingisfamilj.
– I Sverige har vi ju inte bara fina sportsliga traditioner utan har också genom åren prioriterat det internationella arbetet. Historiskt var Lollo Hammarlund bland annat president i International Table Tennis Federation (ITTF) och Nicke Bergström vice president i ITTF. Sedan länge är jag vice president Finance i ITTF och för två år sedan gjorde Jörgen Persson mig sällskap som medlem av Board of Directors. Till detta ska läggas våra domare Rebecca Bergfeldt och Ingrid Bogren som är med i domarkommittén respektive regelkommittén samt David Gustafsson i mediakommittéen. Att vi nu får full pott i ETTUs kommittéer genom dessa inval av känns väldigt bra då det är här vi kan bidra till utvecklingen av den internationella bordtennisen och påverka för Sveriges bästa, säger Petra Sörling, ordförande i Svenska Bordtennisförbundet.

Invalda i European Table Tennis Union:s kommittéer
Dennis Lindahl, parakommittén:
”Jag vill arbeta för att lyfta parabordtennisen så de aktiva där får samma status som ”icke para-spelana” samt försöka verka för att fler paraspelare ska kunna leva på sin idrott.”

Monica J Erlandsson, veterankommittén:
”Jag tycker det vore fantastiskt om vi kunde få ännu fler veteraner att spela pingis runtom i Sverige och världen. Vår sport är lösningen på dagens hälsofrågor och idealisk för alla åldrar. Jag vill också verka för att pingisen blir mer synlig och att bordtennisfamiljen växer.”

Bengt Andersson, tekniska kommittén:
”Det känns kul att få vara med och påverka på europanivå. Jag känner till rollen att medverka i juryarbetet vid mästerskap men jag hoppas också får vara med i arbetet kring nya förslag på hur ETTU-tävlingar ska spelas framöver – allt från kvaltävlingar för EM och OS till nya tävlingsupplägg.”

Thomas Buza, ungdomskommittén:
”Givetvis en stor ära att få ta över taktpinnen efter Mikael Peterson i denna gruppering. En viktig roll i en mycket viktig kommitté som verkligen påverkar framtiden – våra ungdomar. Att kunna medverka till att ta fram meningsfulla tävlingsformer för dem är ett riktigt hedersuppdrag som jag ser fram emot mycket att få vara med och arbeta med.”

Skribent: Thomas Buza
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering 

Pingisligan by STIGA, herrar
11 december klockan 18.30
Ängby SK-Halmstad BTK
Eslövs AI-BTK Rekord
Falkenbergs BTK-BTK Kävlinge
Söderhamns UIF-Spårvägens BTK

pingiskanalen

Evenemang 

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info