Hoppa till sidans innehåll

Synpunkter från konventets deltagare - enkätsvar

16 NOV 2018 12:56
Svenska Bordtennisförbundet (SBTF) anordnar konvent en gång vartannat år. 2016 gick konventet av stapeln i Halmstad, som en av förberedelserna inför lag-VM 2018. I år var det dags för Köping igen – pingissveriges ”Mecka".
 • Uppdaterad: 16 NOV 2018 12:56

Mecka p.g.a. att både Rikspingisgymnasiet och SBTF:s kansli finns i Köping. SBTF har också ett avtal med Köpings kommun som ger fördelar när det gäller att få till bra förutsättningar vid landslagsläger, få tillgång till stödpersonal vid konvent m.m.

Vad tyckte deltagarna om årets konvent?
Vi skickade ut en enkät till konventets 96 deltagare. Efter att ha fått in 51 svar har vi fått med oss bra återkoppling i form av ”betyg” om hur deltagarnas upplevelse av konventet var samt även hur de valbara seminarierna upplevdes. Se de särskilda cirkeldiagrammen om den övergripande upplevelsen av konventet och dess valbara seminarier.

Deltagarnas synpunkter om vad som var särskilt bra och positivt med årets konvent kan vi använda oss av i vårt fortsatta förbättringsarbete. Vi kan också jobba vidare med de höjdpunkter som både deltagare och arrangörer tyckte var särskilt lyckade. Här är några exempel:

 • Inledningen, av Petra Sörling och Thomas Buza, som satte nivån för helgen
 • Variationen av aktiviteter i stort
 • De som jobbat fram materialet om rösträtt har gjort ett jättejobb
 • Trevligt med inslaget med landslagsdamerna
 • Värdegrundsarbetet, som förmedlades av förbundskapten Daniel för paralandslaget
 • Destinationsprojektet och arbetet gentemot kommuner och politiker är mycket viktigt
 • Att träffa alla entusiastiska pingismänniskor är nummer 1

SBTF vill förstås förbättra och utveckla framtida evenemang och arrangemang och här följer några av de förbättringsförslag som deltagarna lyfte fram:

 • Webbsända/spela in föreläsningar
 • Se till att ha tillräckligt med tid avsatt för dialoger i mindre konstellationer så att alla kan och törs komma till tals
 • Skapa möjligheter till stationer eller seminarieval med t.ex. kommittéer eller andra grupperingar, där deltagarna får välja intresseområde och få chans att lyfta upp viktiga frågor
 • Redovisa gruppsvar digitalt och visa på stor skärm
 • Låt deltagare få ge förslag på innehållet på seminarier

En del av de förslag till förbättringar som lämnades har svensk bordtennis redan tagit hand om på olika sätt. Här nedan kan du läsa om vad vi gjort/vad vi gör när det gäller några förslag från enkätsvaren:

”Ordna Pingisens dag”:
Sedan 6 april 2015 har ”Pingisens dag” – eller World Table Tennis Day (WTTD) - anordnats runt om i världen just den 6 april varje år. Evenemanget växer hela tiden och det är upp till föreningar, klubbar, förbund, organisationer m.fl. att anordna lockande pingisaktiviteter i olika former. Sverige har lyckats dokumentera näst, flest aktiviteter i Europa på WTTD:s den 6 april 2018. Nu hjälps vi åt att lyfta WTTD ytterligare den 6 april 2019.

”Obligatorisk närvaro av förbundskaptener”:
Två av fyra förbundskaptener var på plats på konventet; paralandslagets Daniel Ellermann och damlandslagets Peter Sartz. Peter Andersson, förbundskapten för herrlandslaget, var med som coach på Ungdoms-OS i Rio, som gick samtidigt som konventet. Vi jobbar för att göra kalendrar och program rimliga och hanterbara för alla anställda och vi respekterar både önskemålet om närvaron på konventet och även de aktuella personernas möjligheter att få balans i tillvaron. Det är ett utmanande pussel att få ihop så att det passar alla.

”Att SBTF tar tag i någon av de viktiga frågorna”:
Vi erbjöd ett späckat program på konventet där programpunkterna hade valts ut och prioriterats av nya cheferna tillsammans med utbildningskommittén. Det finns ett helt gäng med andra viktiga frågor att diskutera framgent och några förslag på framtida frågor är:

 • Hur får vi ungdomar att stanna kvar inom bordtennisen så att vi får en bred trupp i toppen?
 • Hur gör vi pingisen till en folksport?
 • Hur får vi aktiva distrikt?
 • Vilka möjligheter finns att dra in pengar till pingisen?

Ja,  som du säkert har insett har vi har fått många bra förslag på förbättringar och idéer kring hur vi utvecklar konventet ännu mer till nästa gång vi kör; år 2020 – OS-år. Ett stort tack till alla som bidragit med klokskap för framtiden!

Mer om summeringen av konventet kan du också läsa om i nästa nummer av Pingistidningen.

Skribent: Marit Almgren
Epost: This is a mailto link

Liverapportering 

Pingisligan by STIGA, herrar
11 december klockan 18.30
Ängby SK-Halmstad BTK
Eslövs AI-BTK Rekord
Falkenbergs BTK-BTK Kävlinge
Söderhamns UIF-Spårvägens BTK

pingiskanalen

Evenemang 

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info