Hoppa till sidans innehåll

Tack Pingis-Sverige för att ni delade VM drömmen med oss

2018-05-14 11:34
Men hur tackar man egentligen ALLA som bidrog med det första svenska VM arrangemanget i Sverige på 25 år? Här kommer i alla fall ett tack från Svenska bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling.
  • Uppdaterad: 2018-07-11 09:36

Några hade synliga roller, men väldigt många jobbade otaliga timmar i det tysta. Körde bilarna, fixade fakturorna, hotellen, vägvisare, svarade på frågor, säkerhet, media och framförallt såg till så att alla fick uppleva det fantastiska VM som det blev i Halmstad. Ett arrangemang som sågs av flera hundra miljoner människor över hela världen med 144 deltagande lag från cirka 100 länder.

Vi, Svenska Bordtennisförbundet, beslutade 2012 att söka VM med följande kärnvärden:

  • Synliggöra bordtennisen i Sverige
  • Växa bordtennisen i Sverige
  • Hållbart – koppla ihop VM med ett antal arrangemang och på så sätt uppgradera oss bland annat som arrangör

Med facit i hand så har TV-avtalet och sändningarna från VM verkligen synliggjort vår sport utanför pingisfamiljen och på plats i Halmstad med omgivningar har ingen kunnat missa att ett VM pågick.

Arbetet med att växa bordtennisen måste vi nu kraftsamla kring tillsammans. Arvet efter VM är minst lika viktigt som själva arrangemanget i sig och här måste vi arbeta tillsammans förbund och föreningar.

Att arrangemanget skulle vara hållbart och innehålla mer än en VM-tävling kan vi också skriva under på. På VM sidan www.wttc2018.com kan läsas artiklar om pingisbesök på äldreboende, samarbete med Nissaström och nyanlända samt inte minst arrangemangsresan med World cup, OS kvalet och nationella tävlingar.

Men ytterst - våra aktiva spelare och ledare är ju ”showens” stjärnor.
Ni, vårt dam- och herrlag har gjort oss så otroligt stolta. Att på hemmaplan prestera på den nivån ni gjorde kräver hårt arbete och gott ledarskap. Till hela truppen ett varmt och stort Tack! Att vi sedan får njuta den svenska flaggan under prisutdelningen, ja det var helt enkelt en dröm som överträffade alla förväntningar. Den första svenska VM medaljen på 14 år på hemmaplan, vem hade kunnat regissera detta bättre?! För detta kommer vi alltid vara er tacksamma – att vi fick vara med och njuta detta antingen på plats eller i TV soffan.

Oavsett om det gäller inne i hagen eller utanför är laget alltid större än jaget. I Halmstad var laget dessutom större än vanligt eftersom vi aldrig ensamma hade kunnat arrangera en så här stor tävling. En bättre partner än staden Halmstad och destination Halmstad hade vi inte kunnat få. Tillsammans med nyckelpersoner från Edgeball Consulting AB och den lokala klubben Halmstad BTK utgjorde vi laget som presterade VM-drömmen.

Jag inledde med att fråga hur man ska kunna Tacka alla som bidrog till detta VM. Jag gör det på detta sätt å hela Svenska Bordtennisförbundets vägnar ett varmt stort TACK.

Petra Sörling
Ordförande Svenska Bordtennisförbundet

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay

 

Liverapportering

Evenemang

UEM 2018
Ungdoms-EM 2018
15-24 juli i Cluj, Rumänien

ETTU:s tävlingssida
Lottning och resultat 

Livescoring
Webbsändning, bord 1
Webbsändning, bord 2 

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info