Hoppa till sidans innehåll

Träffpunkt Idrott på Svenska Mässan

2018-03-07 18:30
Under 5-7 mars har Svenska Bordtennisförbundet närvarat på Träffpunkt Idrott i Göteborg med många spännande inslag och möten.
  • Uppdaterad: 2018-03-16 10:56

På bilden från vänster; Förbundschef Mikael Peterson på kort besök, Eskil Tyrberg, Marie Sundling, Lars Sundling, Patrik Björs Strand, RF:s generalsekreterare Stefan Bergh och RF:s ordförande Björn Eriksson. Roger Edeflod från Göteborgs BTF fick senare möjlighet att möta kommunalråd David Lega i en pingismatch i montern.

Under den 5-7 mars deltog Svenska Bordtennisförbundet (SBTF) för första gången med monter under Träffpunkt Idrott på Svenska Mässan i Göteborg. Mässan syftar bland annat till folkhälsopåverkan via idrottens kraft, ökad närvaro och påverkan från idrotten, politiken och kommun i planering och drift samt nya former för samverkan. På plats finns leverantörer, politiker, påverkare och innovatörer inom bland annat idrott, anläggning, fritid och folkhälsa. Riksidrottsförbundet och bland annat Ridsportförbundet har tidigare medverkat. På 2018 års mässa deltog Svenska Bordtennisförbundet i ett samlat monterkluster tillsammans med specialförbund för Gymnastik, Rodd, Konståkning, Simning, Skidor, Bilsport, Swemo samt Riksidrottsförbundet – vi vill passa på att tacka för en god samverkan under dessa dagar!

SBTF:s närvaro under Träffpunkt Idrott är ett led i aktuell idrottslyftssatsning inom bland annat anläggningsområdet och dagarna har utöver ren kunskapsinhämtning gett en ökad kontaktyta inom olika sektorer för vidare arbete. Träffpunkt Idrott har också innehållit en mängd högkvalitativa seminarier. Bland annat presenterade NCC sina idéer inom Partnering (samverkan/lagbygge) i seminariet ”Att genomföra projekt” där man gav tips om hur man strukturerar taktik, jobbar mot gemensamma mål, tränar tillsammans, åstadkommer mervärde och gör avtryck.
Seminariet ”Kräver en ny idrott nya anläggningar?” gav goda tips om hur man samverkar med kommunala organisationer och arkitekter för påverkan.
En viktig lärdom från dessa dagar är hur vi bättre kan samverka för att påverka.

Parabordtennis

Efter ett positivt första inkluderat SM i Helsingborg lyfte RF:s generalsekreterare Stefan Bergh fram bordtennisen som ett positivt föredöme för inkluderingsarbete av Paraidrott inom SF:en.

- Det är väldigt roligt att höra de orden från Stefan Bergh som arbetar med flera inkluderingsprocesser avseende paraidrotter, särskilt som vi i helgen genomförde vårt första SM där parabordtennisen på ett naturligt sätt var inkluderat i Senior-SM i vår idrott, säger Mikael Peterson, Förbundschef Svenska Bordtennisförbundet

Idrottsminister Annika Strandhäll på besök under Träffpunkt Idrott

Idrottslyftet

Parallellt med Träffpunkt har ansvariga för Idrottslyftet från SF och DF samlats för två dagar av inspirerande och informationsfyllda pass. Nämnas kan bland annat att SISU idrottsutbildarna kommer att presentera en förändring av de idrottsöverskridande utbildningarna under 2018. Detta är en viktig pusselbit i Svenska Bordtennisförbundets pågående utvecklingsarbete för en förändrad utbildningsstruktur. Vidare var en stor diskussionspunkt hur vi SF på ett bättre sätt kan få stöd och samverka med distriktsförbunden (DF) och SISU-distrikten.
Utbildning kommer att vara ett av fokusområdena under bordtennisens Konvent som arrangeras i Köping den 13-14 oktober 2018.

Skribent: Patrik Björs Strand
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay

 

Liverapportering

Evenemang

 Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

SRB
sporrong

 

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info