Unga ledare, Årets Ungdomsklubb och arrangörsdiplom - Svenska Bordtennisförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Unga ledare, Årets Ungdomsklubb och arrangörsdiplom

2018-05-23 10:03
Under Junior-SM i Söderhamn som spelades i helgen (18-20 maj) så delades det ut pris till Årets Unga ledare och även pris till Sveriges bästa Ungdomsförening samt arrangörsdiplom till Söderhamns UIF för arrangemanget J-SM.
  • Uppdaterad: 2018-07-11 09:36

Svenska Bordtennisförbundet delar årligen ut pris till årets unga ledare. 2018 års stipendiater blev Fredrik Gustafsson och Sandra Lunman.

Vidare delades det också ut pris till Årets bästa Ungdomsklubb samt arrangörsdiplom för arrangemanget av Junior-SM.

Årets Unga ledare motiverades på följande sätt:

Sandra Lunman, Lindome
Stipendiaten började själv som mycket duktig spelare men på grund av skador övergick hon istället till ledarbanan. Förutom tränare i sin hemmaklubb är hon även engagerad i Göteborgs satsning Team Stiga. Med hennes egna ord: vi tränar, reser, svettas och skrattar tillsammans. Detta visar på hennes breda syn på ledarskapet. För att citera ännu en gång: "glädjen av att få pusha, utveckla, lära och att lyfta unga spelare gör mig lycklig". Hon lyfter också fram vikten av sammanhållningen mellan spelare och mellan föreningar. Stipendiaten ser den självklara kopplingen mellan att utvecklas som spelare/människa och glädjen inom idrotten. Detta är grunden i ledarskapet. Stipendiet har hon tänkt använda bland annat för att utvecklas som ledare genom olika typer av kurser.

Årets Unga ledare
Bilden: Sandra Lunman och SBTF:s styrelseledamot Lars Sundling Foto: SBTF

Fredrik Gustafsson, Söderhamn
Stipendiaten har genom sitt arbete visat bredden i att vara ledare idag. Pristagaren har förutom att vara tränare i sin hemmaklubb även engagerat sig i aktiviteter för nyanlända och att vara allt i allo på regionsläger vilket inneburit att han förutom att vara tränare även tagit ansvar för allt runtomkring. Som stipendiaten själv säger; pingis ska vara kul i alla åldrar och samtidigt utvecklande för deltagarna med alla sociala kontakter som idrotten ger möjlighet till. Vidare ser han en stor potential i alla äldre som spelar som kan vara en resurs i framtiden. I hans syn på pingisen ser han hela Norrland som sitt "ansvarsområde" och inte bara den egna klubben. Han har alltså en mycket öppen och bred syn på sitt ledarskap. Det finns alltså inga gränser när det gäller åldrar och arbetsuppgifter.

Fredrik Gustafsson
Bilden: Fredrik Gustafsson                                                         Foto: SBTF

Årets Ungdomsklubb
Årets ungdomsklubb tilldelas sedan 2016 ut till minne av Mats Bandstigen, priset skänks av STIGA Sports AB. 2018 vann Norrtulls SK priset som sammanlagt bästa Ungdomsklubb på Lag-SM, Ungdoms-SM och Junior-SM.

Bästa Ungdomsklubb 2018
Bilden: Norrtulls SK genom Jonatan McDonald som bästa ungdomsklubb Foto SBTF

Arrangörsdiplom
Söderhamns UIF:s vice ordförande och tillika tävlingsledare för Junior-SM fick under pågående mästerskap ta emot arrangörsdiplom å Söderhamn UIF:s vägnar.

Arrangörsdiplom 2018
Bilden: Nadia Persson, SUIF                                                                 Foto: SBTF

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay

 

Liverapportering

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info