Hoppa till sidans innehåll

Universiaden, slutrapport

22 JUL 2019 12:50
Universiaden 2019 i Neapel är avslutat och nedan följer en slurapport från John Wall, matchcoach på Universiaden.
  • Uppdaterad: 22 JUL 2019 12:50

Universiaden
Den 30:e upplagan av Universiaden (sommar) är över för denna gång. En kort reflektion från tävlingen är att det är rätt hög klass på vissa länders trupper som är med. Kina, Japan, Taiwan, Ryssland, Frankrike, Sydkorea, Belgien, Tyskland och Frankrike hade bra spelare med vilket gjorde det till en bra tävling med tufft motstånd.

Resultat
Tyvärr blev det inga medaljer för Sverige denna gång för. Vi hade lägen att knipa några medaljer men tyvärr inte det riktiga flytet när det som bäst behövdes. Killarna åkte ut i kvartsfinal i lag, tjejerna i åttondel och i singelspelet gick alla till slutspel men som bäst blev det åttondelsfinal.

I damdubbeln var Linda Bergström och Jennifer Jonsson framme i kvartsfinal men där blev två ryskor för svåra och det blev förlust 1-4 set trots riktigt bra spel.

Erfarenheter
Jag kan summera denna tävling som en bra tävling och en mycket rolig tävling att vara med på. Ett jätteevent med massor av olika idrottare på plats och en kul upplevelse förutom även bra motstånd pingismässigt. Svenskarna stod för några riktigt bra prestationer och med lite flyt hade det kunnat blivit några medaljer. 

Over and out
John Wall

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info