Hoppa till sidans innehåll

En svensk tiger i Luxemburg

2018-09-10 11:27
När vi summerar helgens internationella begivenheter så är det omöjligt att inte lyfta Simon Söderlunds insats i Luxembourg Open (5-8/9).
  • Uppdaterad: 2018-09-16 19:48

Bland fyrtiotalet - många rutinerade och rankinghungriga spelare så  avancerade Simon hela vägen fram till final i herrklassen, där sverigebekante Brian Afanador (Puertorico) stod på andra sidan bordet.

Nu blev det förlust för Simon med setsiffrorna 1-4 och det var en delvis besviken ung svensk som vi fick tag på sent söndag. då tillbaka i träningscampen nere i Ochsenhausen.

- Som helhet är jag nöjd med turneringen förutom då finalen mot Brian där jag hade fina chanser att ta första set och sedan även det viktiga fjärde. Där ledde jag med 7-3 och skulle helt enkelt bara ha vunnit säger Simon till Svensk Bordtennis.

Simon Söderlund bor och tränar sedan i juli nere i Ochsenhausen medan ligaspelet sker för Mainz 05 i den tyska andraligan.

- Jag trivs bra i Ochsenhausen - ingen tvekan om den saken. I träningen ingår jag i den yngre gruppen där spelare som ryssen Vladimir  Sidorenko  och fransmannen Irving Bertrand med flera huserar. Vi är 18 spelare i gruppen och då ingår a-laget. Tränarna jobbar brett med fransmannen Michel Blondel som headcoach. Ligaspelet öppnade också bra med Mainz. Vi har ett ungt spännande internationellt lag och alla killarna är i samma ålder. Nästa uppgift är åttondelsfinal i Tyska cupen där vi skall upp mot Werder Bremen i slutet av september, avslutar en nöjd Simon Söderlund.

Läs om tyska ligaspelet

För damerna gick det också väldigt bra där tre spelare slog sig in på topp-10 i resultatlistan. Bäst gick det för Filippa Bergand som slutade på en femteplats med segrar över bland annat Ho Tin-Tin (England), Stefanie Christensen (Danmark) och Sarah De Nutte (Luxemburg). EM-spelaren Stina Källberg gjorde även hon en bra insats med flera fina segrar.

Luxembourg Open, resultat

Herrar
2. Simon Söderlund
17. Jonathan Thimon
23. Viggo Kippel

Damer
5. Filippa Bergand
7. Stina Källberg
10. Erika Fronth
15. Jennifer Jonsson
29. Caroline Tanska

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info