Hoppa till sidans innehåll

Fler semifinaler i CL

08 MAR 2019 22:30
Fredagen 8/3 bjöd på semifinaler av Champions League för både herrar och damer. Angers med Jens Lundquist och Jon Persson i laget och för damerna Matilda Ekholm i Eastside Berlin.
  • Skapad: 08 MAR 2019 22:30

I damernas Champions League så möttes Eastside Berlin och Dr. Casl i det första mötet i bäst av två. matcher. Matilda Ekholm som inte spelade kvartsfinalerna var dock med denna gång.

- Jag var helt enkelt för dålig för att bli uttagen i kvartsfinalen, sa Matilda Ekholm om petningen i kvartsfinalen. Om man ska vara lite mer allvarlig så har jag minusstatistik på de spelarna så det var egentligen inget konstigt, fortsatte Ekholm.

Men till det första semifinalmötet var hon tillbaka i laguppställningen och det skulle visa sig vara helt avgörande till Eastside Berlins fördel. Matilda Ekholm blev skillnaden mellan de två lagen i och med sina två segrar i 3-2 segern för det tyska topplaget.

Berlin-Dr.Casl 3-2
1-0 Xiaona Shan-Jie Li 3-2
2-0 Matilda Ekholm-Gaoyang Lin 3-0
2-1 Lina Mittelham-Yu Fu 1-3
2-2 Xiaona Shan-Gaoyang Lin 1-3
3-2 Matilda Ekholm-Jie Li 3-1

Matilda Ekholm alltså stor matchvinnare i det första semifinalmötet. Returmötet spelas 24/3

***

För herrarna väntade det en väldig dramatik i mötet mellan franska Angers och ryska storfavoriterna Orenburg. Angers med Jens Lundquist, Jon Persson och Joao Geraldo mot Dima Ovtcharov, Marcos Freitas och Yan An (Vladimir Samsonov på bänken).

Angers fick en drömstart när Jon Persson i en spännande femsetare kunde besegra Yan An. Att sedan jens Lundquist i en lika jämn match kunde vinna över självaste Dima Ovtcharov med 3-2 i set gjorde inte starten sämre för det franska laget. 

2-0 ledningen skulle dock inte förvaltas till seger. De två skiljesetsmatcherna som gick Angers väg inledningsvis följdes upp av två förluster i skilje på raken för att utjämna till 2-2. Vid ledning i lagmatchen med 2-1 så tog Jon Persson ledningen mot Ovtcharov med 2-1 innan tysken tog över helt, storförlust i de avslutande seten och segern som sagt till Orenburgs tyska stjärna Ovtcharov.

Vid ställningen 2-2 klev Jens in i hagen mot Yan An. En match som Yan An tog kommandot i genom att vinna det första setet klart. Jens kom dock tillbaka och ägde det andra setet och hade där även setbollar men då det setet gick förlorat gick också luften ur den svenske veteranen. Yan An kunde med stort spel vinna det tredje setet och därmed även lagmatchen åt sitt Orenburg.

2-3 blev alltså slutresultat med fördel Orenburg inför returmötet om två veckor den 22 mars. Tufft men inte omöjligt läge för svensklaget Angers.

Angers-Orenburg 2-3
1-0 Persson-Yan An 3-2
2-0 Lundquist-Ovtcharov 3-2
2-1 Geraldo-Freitas 2-3
2-2 Persson-Ovtcharov 2-3
2-3 Lundquist-Yan An 0-3

Alla resultat herrar
Alla resultat damer

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

SM-final 1:3, Herrar
19 mars klockan 18.30
Halmstad BTK-Eslövs AI BTK
Webbsändning

pingiskanalenEvenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info