Hoppa till sidans innehåll

Spelare uttagna till Elitidrottsskola

04 FEB 2019 13:22
I helgen startades den fjärde upplagan av Parasportförbundets/Paralympiska kommitténs Elitidrottsskola. Glädjande för bordtennisen är att sex spelare är uttagna.
  • Skapad: 04 FEB 2019 13:22

Elitidrottsskolan tar in nya elever vartannat år och syftar till att hjälpa nästa generation av paraidrottare att ta steget till världseliten.
För de aktiva som efter informationsträffen väljer att påbörja utbildningen väntar tre år med flera samlade utbildningsdagar.

Denna upplaga är den fjärde i ordningen. Vid de tre tidigare har totalt åtta bordtennisspelare deltagit. Bland annat våra Paralympiska medaljörer Linus Karlsson och Emil Andersson.

Ämnen som tas upp på Elitdrottsskolan är bland annat; Träning och träningsplanering, kost och näringslära, idrottspsykologi, att optimera din tävlingsdag, värdegrund, medieträning, hur idrottaren kan jobba med partners, hur idrottaren kan bygga upp sitt personliga varumärke samt olika verktyg för att lösa livspusslet.

Svenska Bordtennisförbundet nominerade sex potentiella framtida Paralympier till Elitidrottsskolan och samtliga har antagits.
– Det är mycket glädjande att alla våra nominerade spelare blev uttagna till den nya Elitidrottsskolan. Utbildningen lägger en mycket bra grund för en helhjärtad elitsatsning. Jag är säker på att flera av dessa sex aktiva kommer slåss om medaljer på de stora mästerskapen i framtiden, säger Daniel Ellermann, förbundskapten för paralandslaget.

Uttagna spelare är: Anja Händén, Cajsa Stadler, Smilla Sand, David Olsson, Isak Nyholm och Jonas Hansson.

På bilden: Smilla Sand, David Olsson, Isak Nyholm, Jonas Hansson och Anja Händén. Där framme Parasport Sveriges ordförande Margareta Israelsson och SPK:s sportchef Ines Lopes. 

Läs mer på parasportsförbundets hemsida.

Foto: Parasport Sverige/Anton Lernstål 

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Senior- och Para-SM 2019
28 februari – 3 mars, Eskilstuna
Hemsida

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info