Hoppa till sidans innehåll

Sveriges VM-lottningar

2018-02-27 17:31
Idag (27/2) genomfördes lottningen för Lag-VM som spelas i Halmstad senare i vår (29/4-6/5). Både Sveriges herrar och damer fick sin grupper och spelschema i och med detta.
  • Uppdaterad: 2018-03-09 17:47

VM-lottningen som genomfördes av ITTF i Halmstad Arena sändes direkt via WTTC2018-facebooksida och kommer även att sändas via ITTF framgent.

Åsa Carlsson och Jörgen Persson var deltagande "lottdragare" under ITTF:s inspektion där Mikael Andersson (teknisk direktör för VM) och Matt Pound (Communication manager på ITTF) modererade lottdragningen, allt under översyn av överdomare och tävlingsansvariga från ITTF och SBTF.
Damernas lott

Damernas grupp:
Kina
Singapore
Ryssland
Indien
Belarus
Sverige

De svenska damerna är lägst seedade i A-gruppen står inför fem högre rankade motståndare i sin grupp. Tuffast motståndare blir såklart Kina som dominerat världspingisen över lång tid.

- Vi har allting att vinna på detta hemma-VM och det gäller att vi kommer riktigt bra förberedda till tävlingen med Matilda Ekholm som ankare, sa förbundskapten Peter Sartz om lottningen. Matilda är högre rankad än tre av de andra lagens ettor så det är väldigt positivt och en bra grund, avslutade Sartz.

- Hemma-VM är såklart superspeciellt för oss spelare och jag har ett bra schema inför VM så jag hoppas på komma i riktigt bra form till tävlingen, sa Matilda Ekholm.

herrarnas lott

Herrarnas grupp:
Tyskland
Hongkong
Sverige
Egypten
Rumänien
Slovenien

Herrarna är seedade nummer nio (9) i turneringen och det innebär att de har två högre rankade lag i gruppen.

Det stod mellan Tyskland och Kina på lotten för Sverige i vilken av de tv finalseedade lagens grupp man skulle hamna i. Tyskland som är förstaseedade i turneringen med nygamle världsettan (från och med idag 27/2) Timo Boll som högst rankad spelare. 

Bland övriga lag noterar man att Slovenien återfinns i gruppen, detta Slovenien som under EM i Luxemburg hösten 2017 oväntat slog ut Sverige i kvartsfinal.

- Det är bra läge för revansch direkt mot Slovenien och det känns inte alls jobbigt att möta dem igen, det var en missräning på EM men nu tror jag att vi kommer göra en bättre match, sa Mattias Karlsson om lotten med Slovenien i gruppen.

- En bra lottning för Sverige. Det finns inga lätta matcher men nu är det bara att fokusera på VM och förbereda oss så väl det bara går, sa förbundskapten Ulf Carlsson om gruppens sammansättning. Peter Andersson även han förbundskapten fyllde i att det är ett intensivt schema fram till VM med SM, World Tour, seriespel och två VM-läger innan det sätter igång den 29 april i Halmstad Arena.

Komplett lottning med spelschema och övrig information

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay

 

Liverapportering

Evenemang

 Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

SRB
sporrong

 

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info