Hoppa till sidans innehåll

UEM-kval

09 JAN 2020 11:27
Uttagningsturnering om en plats i Herrjuniortruppen på UEM 2020. 16-17:e februari i Växjö – Fläktgruppen Arena, Hjalmar Petrisväg 39.
  • Uppdaterad: 09 JAN 2020 11:27

Bilden: Tobias Bergman på UEM 2019 Foto: SBTF

Truls Möregårdh och Martin Friis är uttagna till juniortruppen på Ungdoms-EM 2020. Åtta spelare har blivit uttagna att spela ett kvalspel där alla möter alla i sjusetsmatcher om en plats på UEM. 

Seedning sker med vid tillfället gällande ranking och lottningen görs lördag 15:e feb innan 18:00. Coachning är tillåten.

Uttagna kvalspelare:
Hugo Törngren, IFK Lund
Edward Wesshagen, Söderhamns UIF
Theo Abrahamsson, Köping BTK
Daniel Lindsö, Söderhamns UIF
Charlie Widing, Halmstad BTK
Max Hedbom, Visby IF Gute
Alve Sjövold, Ängby SK
Charlie Carlsson, Nyköpings Oxelösunds BTK

– Det är en rätt jämn kategori där det finns flera spelare som ligger relativt nära varandra i nivå. Med denna uttagning så känner jag att vi får en bra blandning i åldrarna av spelare födda 02-04. Jag tycker att samtliga uttagna spelare har visat ett spel som kommer krävas både på UEM i sommar men framförallt som seniorer, säger förbundskapten och ansvarig för uttagningen Tobias Bergman om kvalspelet.

– Vi siktar på att sammanlagt ta ut fyra spelare till JEM-truppen för herrar och den sista uttagningen (1 spelare) görs efter JSM och kommer baseras på resultat och självklart att spelaren bedriver en heltäckande satsning mot framtiden, fortsätter Bergman.

Svensk bordtennis har i många år använt sig av olika modeller av kvalspel för uttagningar på mästerskap. Med detta upplägg spelar åtta spelare om en plats.

– I mitt tycke så är detta ett sätt att komma närmare de heta matcherna som vi behöver för att utvecklas. I nuvarande gruppering så är känslan att många spelare är jämna efter redan uttagna Truls Möregårdh och Martin Friis och det här blir en rättvis väg att tävla om en plats tidigt för att kunna maximera förberedelserna fram till UEM, avslutar Bergman.

I övriga klasser kommer UEM-trupperna att tas ut vid ett senare tillfälle och utan liknande kvalspel.

– Vår bedömning är att vi i de andra kategorierna har en tydligare bild av satsande spelare. Här skickar vi en utmaning till herrjuniorerna med ett rätt direkt budskap: Visa Framfötterna och ta chansen, säger sportchef Mikael Andersson om kvalspelet.
Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringpingiskanalenEvenemang

Veteran-SM, Helsingborg
16-19 januari
Hemsida 
Tävlingsinfo 
Resultat

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info