Hoppa till sidans innehåll

ZEN-NOH 2019 ITTF Team World Cup

06 NOV 2019 10:56
Idag startar Team World Cup i japanska Tokyo. På plats för att försvara de blågula färgerna finns vårt herrlandslag som i gruppspelet lottats mot Sydkorea och USA. För att ta sig vidare till kvartsfinal måste man hamna bland de två främsta lagen.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2019 10:56

Tävlingen inleds alltså med ett gruppspel bestående av tre lag. Alla möter alla och därefter tar sig de två högst placerade lagen vidare till slutspel. I Sveriges grupp finns även Sydkorea och USA. Matcherna spelas i bäst av fem matcher och varje match inleds med en dubbel och följs av maximalt fyra singlar.

Svenska spelare på plats är
Kristian Karlsson
Jon Persson
Anton Källberg
Elias Ranefur

Ledare
Peter Blomquist
Jörgen Persson
Mikael Andersson

Mikael Holm, fysio
Lars Ljung, SOK videoanalys

Den första matchen går mot välbekant motstånd från Sydkorea och förbundskaptenen är nöjd med lottningen.
– Jag tycker det är en rätt bra lottning. Det är en öppen match mot tufft motstånd men ändå en helt okej match mot gruppens högst seedade lag, säger förbundskapten Peter Blomquist.

I den andra gruppspelsmatchen ställs Sverige mot USA, ett lag som man inte har lika bra koll på men trots det är förhoppningarna stora.
– Mot USA tycker jag att vi är klara favoriter men som alla lag är de ändå lite farliga. Bland annat spelar det två kineser i deras lag som inte varit ute så mycket på touren tidigare men vi vet ändå att de håller hög nivå. Kanak Jha känner vi bra så jag är nöjd med lottningen, säger Blomquist.

Mattias Falck är inte på plats och inte heller Truls Möregårdh, i stället har Elias Ranefur klivit in i truppen.
– Mattias har precis blivit pappa för första gången och schemat i höst är extremt tight ändå så det var ett medvetet val att ställa över honom denna gång. Truls har tyvärr inte blivit bättre i sin axel utan har ordinerats ännu mer vila men vi hoppas verkligen att han snart är tillbaka, kommenterar Blomquist.

Formen bland spelarna som är på plats ser bra ut och förhoppningarna att ta sig vidare från gruppspelet är stora enligt Blomquist:
– "Krilles" fot ser bättre och bättre ut och han känns klart snabbare nu än han gjorde för två veckor sedan så det går åt rätt håll. Både Anton och Jon har spelat mycket matcher under senaste tiden med både vinster och förluster i bagaget men jag tycker ändå att det tar sig och båda två blir stadigt bättre. Elias (Ranefur) är också här och får stötta grabbarna och det återstår att se ifall det blir något inhopp för hans del.

Tävlingen, som spelas i den kommande OS-arenan har lockat ett stort och starkt startfält.
– Alla visar verkligen att denna tävling är oerhört viktig, till och med Ma Long är på plats. Vi är lite skadedrabbade men killarna som är på plats är väldigt motiverade och sugna på att göra en bra tävling, säger Peter Blomquist avslutningsvis.

Grupp D
Sverige – Sydkorea, 1-3

Onsdag 6/11, 17.00 (09.00 svensk tid)
Jon Persson/Kristian Karlsson – Youngsik Jeoung/Sangsu Lee, 3-2
(11-6, 5-11, 11-7, 10-12, 11-9)
Anton Källberg – Woojin Jang, 2-3
(11-7, 6-11, 11-9, 9-11, 8-11)
Kristian Karlsson – Sangsu Lee, 0-3
(9-11, 7-11, 9-11)
Jon Persson – Woojin Jang, 1-3
(7-11, 11-13, 11-6, 6-11)

Sverige – USA
Torsdag 7/11, 10.00 (02.00 svensk tid)

Samtliga resultat hittar ni här. 

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info