Hoppa till sidans innehåll
Foto: Matthias Ernst MaJo-Foto

CL: Slutspelat i semifinalerna

25 MAR 2019 13:03
Under helgen spelades semifinalerna av Champions League klart. Semifinalerna spelades i bästa av två möten där det sammanldagda resultatet avgjorde avancemanget. Tyvärr är alla svenska spelare utslagna inför kommande finalspel.
  • Skapad: 25 MAR 2019 13:03

Bilden: Kristian Karlsson Foto: Borussia Düsseldorf facebook

Düsseldorf med två svenskar i laget, Angers med två svenskar i laget, Eastside Berlin med en svenska i laget och Linz Froschberg med en svenska i laget alla utslagna efter färdispelade semifinaler.

Linz Froschberg med Linda Bergström i laget kunde inte r på det polska topplaget Tarnobzreg från att nå final för tredje gången på fyra år. Båda mötena slutade 3-1 för det polska laget. I det första mötet vann Linda Bergström sin enda match mot den tyska defensivspelaren Han Ying men fick i helgen se tyskan kräva in revansch.
Tyskan lyckades vinna båda sin matcher i det andra mötet och var i och med det segerregissör.

För Matilda Ekholm och hennes Eastside Berlin vann det första mötet mot regerande mästarlaget Dr. Casl från Kroatien med 3-2, en match där Ekholm vann båda sin matcher. Det andra mötet gick sämre för både Ekholm och för Eastside Berlin. 1-3 förlust för Ekholm i den inledande matchen mot portugisiskan Yu Fu satte tonen i moll och efter att Georgina Pota missat tre matchbollar mot samma Yu Fu så var öder bestämt, förlust 1-3 och sammanlagt förlust med 4-5.

För herrarna så kommer finalen att spelas mellan två ryska lag då Orenburg slog ut franska Angers (med Jon Persson och Jens Lundquist i laget) och att UMMC samtidigt kunde besegra tyska Düsseldorf (med Anton Källberg och Kristian Karlsson) i laget.

Orenburg vann båda mötena med Angers men det satt hårt åt bägge gångerna. Jens Lundquist lyckades i det andra mötet återigen besegra Dimitrij Ovtcharov, denna gång med 3-1 i set. Det hjälpte dock föga då övriga matcher gick det ryska lagets väg. Jon Persson hade precis som i det första mötet ledningen med 3-1 i set över samma Ovtcharov men tyvärr lyckades tysken återigen vända på steken och ta hem segern. Orenburg som möntrar ett lag i absolut världsklass vidare till final efter att ha blivit hårt pressade av "svensklaget" Angers.

Düsseldorf föll i det första mötet mot UMMC med 1-3 med -4 i set vilket innebar att en seger med minst 3-1 och +4  eller bättre i set var tvunget för att ha en chans. Kristian Karlsson och Timo Boll gav Düsseldorf slagläge genom att vinna sina inledande matcher mot Groth respektive Fang Bo. Omar Assar kunde dock inte rå på kroaten Andrej Gacina utan föll med 1-3 vilket gav Kristian Karlsson förutsättningarna som sådana att allt annat än en 3-0 seger mot Fang Bo skulle innebära att Düsseldorf var utslagna. Karlsson vann det första setet men då Fang Bo tog hem set nummer två var slaget förlorat och att matchen sedan slutade med seger för Fang Bo var enbart av akademiskt intresse, Anton Källberg avslutade lagmatchen med att vinna över Jonathan Groth också det utan sportsligt värde.

Flera svenskar tongivande i de bästa klubblagen i Europa men tyvärr ingen som spelar final detta år.

Finaler
UMMC-Orenburh (herrar)
Dr. Casl-Tarnobzerg (damer)

Fullständiga resultat herrar
Fullständiga resultat damer

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info