Hoppa till sidans innehåll
Foto: SCHILLINGS MANFRED

EM: Kvartsfinaldags

06 SEP 2019 11:35
Europamästerskapet i Nantes har nu gått in i eliminationsläge. Kvartsfinaler hela dagen och det är nu de första medaljmatcherna spelas. Sveriges herrar möter England klockan 13.00 Läs mer om dagen löpande i detta inlägg.
  • Skapad: 06 SEP 2019 11:35

Foto: Manfred Schillings

De svenska herrarna vann igår (5 september) över Rumänien med 3-0 vilket innebar gruppseger och avancemang till kvartsfinal. 

England
Motståndare i kvartsfinalen är England. Samma England Sverige har besegrat på både VM 2016 som på VM 2018 i Halmstad. Alla matcher på den här nivån är viktiga och speciella men denna match är lite speciell då England och Sverige ofta tränar tillsammans inför mästerskap och att nationerna har väldigt goda relationer till varandra och då inte minst mellan spelare och ledare. Ett prestigemöte och en medaljmatch på samma gång.

England vann sin grupp före Belarus (3-1) och Luxemburg (3-1). Englands etta Liam Pitchford spelade inte mot Luxemburg men i gruppfinalen mot Belarus vann han båda sina matcher över Platanov och Samsonov. Övriga spelare i laget är Paul Drinkhall, Samuel Walker och Tom Jarvis som alla leds av föredetta svenska förbundskaptenen Marcus Sjöberg.

Tufft motstånd som väntar
- Vi är beredda på hårda matcher men med det här laget så kan man inte tro annat än att vi kan gå hela vägen, säger förbundskapten Peter Blomquist om Sveriges chanser mot England.

- Vi har slagit England två gånger om på VM så det är klart att vi tar med oss det in i denna match men det är viktigt att vi är på tårna för det är en riktigt tuff match som väntar, säger Jon Persson om motståndet. 

- Det är en kul match och en verklig prestigematch då vi alla är goda vänner utanför hagen. Vi får hoppas på att det blir en repris från VM förra året där vi vann över dem, säger Kristian Karlsson

Världsranking England:
18 Liam Pitchford 
86 Samuel Walker
94 Paul Drinkhall
180 Tom Jarvis

Världsranking Sverige:
9 Mattias Falck
23 Kristian Karlsson
53 Jon Persson
81 Truls Möregårdh
88 Anton Källberg

Matchstart 13.00 och den sänds på SVTPlay med Ola Bränholm och David Gustafsson som kommentatorer. Sändningen är idag TV-produktion och med fler kameror än under gruppspelet.

Kvartsfinaler (herrar):
10.00 Tyskland-Slovenien
13.00 Sverige-England
16.00 Österrike-Portugal
19.00 Frankrike-Polen

Vid seger för Sverige väntar vinnaren Österrike eller Portugal. Lottning

Kvartsfinaler (damer):
10.00 Polen-Nederländerna
13.00 Portugal-Tyskland
16.00 Rumänien-Frankrike
19.00 Ungern-Ukraina

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Para-EM
16-21 september, Helsingborg
Lottning, gruppspel

Webbsändningar

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info