Hoppa till sidans innehåll
Foto: SCHILLINGS MANFRED

EM: Seger och säkrad medalj

06 SEP 2019 15:01
Sverige tog hem segern mot England med klara 3-0 och är därmed klara för semifinal på EM i Nantes, Frankrike.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2019 15:01

Sverige-England 3-0
1-0 Jon Persson-Liam Pitchford 3-0
(11-6, 11-7, 13-11)

2-0 Mattias Falck-Paul Drinkhall 3-1
(11-2, 7-11, 11-7, 11-2)

3-0 Truls Möregårdh-Samuel Walker 3-1
(9-11, 11-6, 11-6, 11-9)

Jon Persson inledde för Sverige ett strålande sätt. 3-0 mot Liam Pichford imponerar och norrlänningen Perssons form är enastående. De två första seten vann klart och i det tredje räddade Persson fem setbollar innan han kunde slå in sin förstamatch och därmed ge Sverige ledningen. En nyckelseger.

Persson

- Det var en match vi sökte då Jon besegrade Pitchford på ett liknande sätt i ligaspelet (Franska högstaliga Pro A), säger förbundskapten Peter Blomquist om Jons match. Sen när han spelar så här bra dessutom så får man lov att säga att det var en fullträff, fortsätter Blomquist.

Mattias Falck

Mattias Falck som fått kämpa till sig två segrar (och ävenn förlorat en (1) match) i gruppspelet fick nu till spelet på en helt annan nivå och kunde vinna klart mot den engelske kämpen Paul Drinkhall. Bättre timing och lite rappare i kroppen räckte långt för svensken som vann med klara siffror. Ledning för Sverige med 2-0 och grepp om semifinalplatsen.

- Jag spelar klart bättre än de två första dagarna, känner att spelet finns där och är lite rappare idag så det går åt rätt håll, säger Mattias Falck. Jag har mer att ge och har en bit kvar till den absoluta toppen men det närmar sig, avslutar Mattias Falck.

 Truls Möregårdh

I den tredje matchen fick Truls Möregårdh återigen chansen och den unge eslövsspelaren tog vara på chansen. Efter ett inledande set som genomfördes lite nervöst av Möregårdh så kunde svensken sedan ta sig tillbaka in i matchen och dundra förbi. Set två och tre vann klart och i det fjärde setet höll Möregårdh engelsmannen stången och vann till sist med 11-9 och segern var klar.

- Jag inledde lite nervöst men sen kom jag in i det och då var det inga större problem, säger en cool Möregårdh. Det är kul att få vara med och spela dessa matcher som ger medaljer det var det man drömde om som liten kille, avslutar sjuttonåringen med ett stort leende.

Lagmatchen
- Vi gör en kanonmatch och levererar varenda match, det är jäkligt skönt. Den första matchen mot Ungern var tuff men sen har vi briljerat. Jäkligt bra och jag är otroligt nöjd, säger Peter Blomquist om lagmatchen.

Kristians fot
Kristian Karlsson var uppställd som fjärdespelare i laget och var tillgänglig för spel. Hans fotskada stoppade honom alltså inte från spel helt och hållet även om han inte nytjades i denna match.

- Vi har fem spelare som är redo att spela och alla är tillräckligt bra för att spela en sådan här match och den är en styrka så Kristians fotskada är inte helt avgörade för laguttagningen vi tror väldigt mycket på Truls i en sådan här match och han har visat att han klarat av det tidigare, säger Blomquist om laguttagningen. För kommande match är alla fem spelare aktuella, avslutar förbundskaptenen.

Nästa match
Sverige ställs mot vinnaren av Portugal eller Österrike. Två rutinerade lag med väldigt duktiga spelare i båda lagen.

- Det är två bra lag och det spelar ingen roll vilka vi möter. Vi måste upp i samma nivå och då tror jag att det räcker för seger oavsett motstånd, avslutar Peter Blomquist.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Para-EM
16-21 september, Helsingborg
Lottning, gruppspel

Webbsändningar

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info