Hoppa till sidans innehåll

Final för Falck i Oman Open

25 MAR 2019 15:31
I Oman Open som avslutades igår (24/3) var Sverige representerat av en spelare, nämligen 15:e rankade Mattias Falck. Falck var toppseedad i tävlingen och det var inte långt ifrån att det räckte hela vägen.
  • Uppdaterad: 25 MAR 2019 15:31

Tävlingen, som pågick under tre dagar (22-24 mars) i Omans huvudstad Muskat, är en del av ITTF:s nya satsning som heter Challenge Plus och ligger både nivå- och rankingmässigt mellan Challenge- och World Tour-tävlingar.

För Mattias Falck gav tävlingen många positiva svar och trots att det inte räckte hela vägen är han nöjd med sin insats.
– Jag är nöjd med mitt spel och prestationen. Det var en bra turnering rakt igenom, säger Falck.

I finalen väntade 17-årige och tredjeseedade Lin Yun-Ji från Taiwan. Matchen blev väldigt jämn och välspelad men inledningsvis var det Lin som tog kommandot genom att vinna första set med klara 11-5. Falck reste sig från nederlaget och kvitterade till 1-1 efter att i andra set vunnit med 11-8. De två nästkommande seten tillföll Lin, båda med 11-7. Falck reducerade ännu en gång men närmre än så kom Halmstadbon Falck inte utan han förlorade det sjätte setet med 8-11 och därmed också matchen med 2-4. Lin tog sin första seger på touren och inkasserade på så sätt 7.000 USD i plånboken.
– Finalen var bra men min motståndare var också duktig. Jag tycker att jag spelade bra i finalen precis som jag gjort hela turneringen men tyvärr räckte det inte hela vägen, kommenterar Mattias Falck avslutningsvis.

Med på resan fanns även vikarierande förbundskapten Jörgen Persson som var mer än nöjd med Mattias prestation.
– Jag tycker att vi fick väldigt bra svar på hur Mattias ligger till formmässigt, det var kul att se honom spela så bra. Det är spännande veckor framöver med först Qatar Open och sedan VM-läger i Malmö där formen för våra spelare kommer slipas inför VM i Budapest, säger Jörgen Persson om Mattias insats samt om tiden fram till VM. 

Mattias Falcks väg fram till finalen
Första omgången: Mattias Falck – Khalid Assar, Egypten, 4-0
Andra omgången: Falck – Nima Alamian, Iran, 4-3
Åttondelsfinal: Falck – Deokhwa Choi, Sydkorea, 4-2
Kvartsfinal: Falck – Noshad Adamiyan, Iran, 4-0
Semifinal: Falck – Sathiyan Gnanasekaran, Indien, 4-3
Final: Falck – Lin Yun-Ju, Taiwan, 2-4

Foto: ITTF

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info