Hoppa till sidans innehåll

Fler medaljer på Paralympics för bordtennis

2017-09-08 11:18
Nya regler på Paralympics ökar antalet medaljer på Paralympics från 87 till 124 från och med Paralympics i Tokyo år 2020.
  • Uppdaterad: 2017-09-08 11:18

Den internationella Paralympiska kommittén (IPC) har godkänt tre större regelförändringar från och med nästa Paralympics i Tokyo år 2020.

Den första förändringen är att damernas lagtävling för stående i klass 6-10 splittras upp till två klasser, klass 6-8 och klass 9-10. Detta för att skapa mer rättvisa förhållanden mellan de tävlanden. Herrarnas lagtävling för stående klass 6-8 splittras även den upp till två klasser av samma anledning, klass 7-7 och klass 8. Jämnare tävling men också fler medaljer att tampas om.

Den tredje större förändringen är att bronsmatcherna tas bort från schemat vilket i sin tur innebär att avancemang till semifinal innebär medalj. Antalet medaljer ökar från 87 till 124 i och med dessa tre förändringar. Jämnare tävlingar, fler klasser och fler medaljer är kontentan av det hårda arbete av ITTF (Internationella bordtennisförbundet) som ligger bakom att IPC fattat dessa positiva beslut. 

ITTF:s president Thomas Weikert kommenterar
- Fantastiska nyheter för ITTF och den Para bordtennisen. Rio 2020 Paralympic games var en stor succé för oss, hundratals miljoner som från hela världen följde mästerskapen för att se våra inspirerande atleter. IPC har belönat denna succé med 37 nya medaljer, vilket med all säkerhet fungerar som en enorm motivator för våra para-spelare på vägen mot Tokyo 2020. 

Petra Sörling ordförande för Svenska Bordtennisförbundet och även ansvarig för Para bordtennis inom ITTF säger följande om förändringarna

- Detta är strålande nyheter för bordtennisen! Vi har aktivt arbetat med frågan under många år som en del av ett större förändringsarbete som initierades av ITTFs tidigare Para division och som nu gått i mål. 
En glädjens dag och ett beslut som betyder mycket för våra aktiva spelare, säger Sörling

Med dessa nya förändringar på plats så förväntas det att 280 spelare fördelat på 31 klasser kommer att tävla om 124 medaljer på Tokyo 2020 Paralympic Games att jämföra med de 87 medaljerna på Rio 2016 Paralympic Games. 

I samband med att IPC fattat dessa beslut så har det också skett presidentval inom IPC och en ny president är vald, Andrew Parsons från Brasilien. Parsons vann valet med absolut majoritet och ersätter Sir Philip Craven.

Sörling fortsätter
- Tråkigt för våra grannar Danmark som hade en mycket stark kandidat i John Petersson, men det blev en överlägsen seger för Andrew Parsons från Brasilien. Andrew är sedan många år i IPC styrelse och efterträder Sir Philip Craven som varit IPC President i 16 år. Med Andrew Parsons som president är IPC i erfarna händer och glädjande nog har Andrew även visat stort intresse för bordtennis, säger Petra Sörling

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay


Liverapportering

Pingisligan Herrar, omgång 1
27 september 18.30
Ängby/Spårvägen-Halmstad

Evenemang

 

PARA-EM Lasko, Slovenien
26 september-5 Oktober
Hemsida
ITTF:s sida
Facebooksida
Youtube-kanal
Livestream

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga
koping
Hello Sweden

SRB
sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info