Hoppa till sidans innehåll

Gräver guld i USA

2018-06-24 10:33
På Veteran-VM i Las Vegas kan vi efter nattens (svensk tid) matcher konstatera att Sverige vunnit dubbla VM-guld i dubbel. Jörgen Persson i par med Erik Lindh vann guldet i HD50 och Petra Sörling vann tillsammans med danskan Pia Toelhöj guld i DD45.
  • Uppdaterad: 2018-07-14 20:37

Jörgen Persson och Erik Lindh klev in i turneringen som toppseedade med meriter ingen annan i startfältet kan stoltsera med och de vann ett välförtjänt guld efter 3-0 i finalen mot Sandor Varga/Andreas Fejer-Konnerth, Ungern/Tyskland.

JP och EL guld

Ett favoritskap som förvaltades på allra ädlaste sätt. Grattis Jörgen och Erik och ännu ett VM-guld till era magnifika samlingar!

Segern för Petra Sörling och Pia Toelhöj var av helt annan art och ingen favoritseger då det svensk/danska paret räknades bland de åtta starkaste paren men av få sågs som en guldkandidat. Petra och Pia förlorade endast fyra set på vägen till guld, tuffast blev det i finalen där de låg under med 0-1 i set och var i underläge i det andra setet innan vändningen kom. Ledninng 2-1 i set för Sörling/Toelhöj och klara 7-1 förbyttes till 7-11 och setförlust, desto starkare i skiljeset där guldet säkrades via jämna 11-9. Grattis Petra och Pia till guldet!

Dessutom fick vi se Eva Lindh och Yue Xia Wang-Friden knipa ett brons i DD 55 och detsamma gjorde Roger Sundquist i par med österrikaren Reinhard Sorger i HD65. Fyra medaljer säkrade för Sverige efter avslutat dubbelspel.

Idag avslutas tävlingen med de sista matcherna i singelspelet och tre svenskar är framme i semifinal. Mats Källberg i HS45, Jörgen Persson i HS50 och Yue Xia Wang-Friden i DS55. Vi håller tummarna för fler ädla medaljer efter dagens spel!

Resultatrapportering 

Bilder från USTT.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay

 

Liverapportering

Evenemang

UEM 2018
Ungdoms-EM 2018
15-24 juli i Cluj, Rumänien

ETTU:s tävlingssida
Lottning och resultat 

Livescoring
Webbsändning, bord 1
Webbsändning, bord 2 

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info