Hoppa till sidans innehåll
Foto: ZWALD Rene

Linda Bergström Superligamästare med Linz

02 MAJ 2019 14:37
Under veckan som gick blev Linda Bergström Superligamästare tillsammans med sin österrikiska klubb Linz AG Froschberg. Det var klubbens 13:e titel och Linda var en stark bidragande anledning till att guldet för tredje gången i rad togs hem.
  • Skapad: 02 MAJ 2019 14:37

I Österrike spelas det dels en inhemsk liga och dels en liga med lag från Österrike, Ungern, Tjeckien, Slovakien och Kroatien – Superligan. Först är det gruppspel och de två bäst placerade lagen i varje grupp går till slutspel. Det var alltså detta slutspel som Lindas Linz tog hem. I finalen ställdes klubben mot ungerska Szekszard.

I den första finalmatchen i bäst av två deltog inte Linda och denna förlorades med 3-6. I den andra var Linda dock tillbaka och då skrevs siffrorna till 6-1 efter att Linda vunnit sina matcher med 2x3-1. Totalt vann Linz finalserien med 9-7 i matcher.
– Vi hade förlorat första finalmatchen med 6-3 så vi visste innan att vi behövde vinna med minst 6-2. Jag spelade två singlar och slog både Ruta från Litauen och Madarasz från Ungern med 3-1. Jag gjorde två jättebra matcher taktiskt och är glad att jag kunde spela så bra även fast kroppen inte kändes helt hundra efter den långa resan dit och efter VM, säger Linda Bergström om finalmatchen och fortsätter:
– Det var jättekul att vi lyckades vinna och jag är glad att jag kunde bidra med två vinster. Vi har ännu inte firat så mycket men igår hade vi ledigt för att det var 1 maj och då var vi på en nöjespark och hade skoj.

Förutom Linda spelar även Karoline Mischek, Sofia Polcanova, Minnie Soo och Yui Hamamota i laget. Linda har som sagt starkt bidragit till klubbens fina resultat då hennes kvot under säsongen i Superligan är 14-1.

Finalen i det inhemska seriespelet går av stapeln 25 maj.

Foto: Manfred Schillings

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalen
Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info