Hoppa till sidans innehåll
Foto: ZWALD Rene

OS: Truls Trummar På

2018-10-07 08:00
Sveriges särklassigt hetaste bordtennisspelare, blott sextonårige Truls Möregårdh har korsat stilla havet och landat i den argentinska jättestaden Buenos Aires. Där spelas nu Youth Olympic Games, på svenska kallat Ungdoms-OS.
  • Uppdaterad: 2018-10-07 21:03

Ungdoms-OS är en sällsynt tuff bordtennis turnering med jämnåriga toppar från alla de sex kontinenterna. Den svenska ungdoms OS truppen anlände på onsdag (3/10) morgon och är nu installerade i en temporär OS by - redo att starta tävlingarna som startades idag söndag (7/10).

Svenskbordtennis.com fångade coachen Peter "Pidde" Andersson för en pratstund och för att kolla läget. Den trygge, björnlike skåningen låter meddela - allt bra, så här långt.

- Vi har kört några pass nu och Truls är installerad I OS byn och mår bra. Boendet är helt OK - men absolut ingen lyx. Vi bor i lägenheter och ledare såväl som aktiva delar på utrymmet berättar "Pidde" som också låter meddela att arrangören jobbar stenhårt in i kaklet för att sätta de bästa ramarna .

- Det är klart att det finns en del smågrejor för arrangören att jobba med - men känslan är att det händer grejor mest varje dag. Häromdagen tog maten slut och det är klart att en timmes transfer till hallen inte heller  är optimalt, säger "Pidde".

Ungdoms OS arrangeras för tredje gången och lämnar Asien för första gången. En stor utmaning inte bara för den lokala arrangören - utan även för Internationella Olympiska Kommittén och Internationella Bordtennisförbundet (ITTF) som båda reser till Sydamerika med starkaste uppställning för att övervaka tillställningen .

Standarden  på både pojk- och flicksidan är mycket hög. Trettiotvå spelare i varje klass och flera världsnamn är på plats med japanske mega stjärnan Tomokazu Harimoto som den stora favoriten bland killarna medan lika dekorerade Miu Hirano även hon från Japan, är toppseedad bland tjejerna. Lottningen är gjord och Truls har en del arbete framför sig för att avancera från en tuff grupp där två spelare av fyra går vidare till spelet om OS-medaljerna.

 Möregårdh EM
Bild: Truls Möregårdh                                                           Foto: Manfred Schillings

- Lottningen blev såklart inte helt enkel och man måste fråga sig hur en så pass bra spelare som nordkorean Kim kan bli seedad i den lägsta gruppen. Truls har mött honom tidigare och åkte då dit med 3-4 nere i Sydafrika på JVM 2016 tror jag, funderar Peter Andersson. Italienaren Mutti känner vi sedan innan och sedan har vi också Martin Betancor från Argentina som är en relativt tuff spelare. Det skall bli intressant och vi ser fram emot att tävla nu när det drar gång på söndag morgon,  meddelar Peter Andersson.

Bordtennisen är annars stekhet och bedöms av de allra flesta som den kvalitativt bästa tävlingen i Ungdoms-OS 2018.

- Jag håller med om det. Det snackas en del bland de andra ledarna och många vill komma över och kolla in våra tävlingar. Vi är lite i centrum här nere och det känns bara fint, avslutar "Pidde".

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering 

Evenemang

SOC 2018

SOC i Stockholm 29/10-4/11
Till SOC:s hemsida

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info