Hoppa till sidans innehåll

Så går det i Neapel

08 JUL 2019 11:36
Här följer en lägesrapport från Neapel där Universiaden spelas för fullt. Åtta spelare på plats i blått och gult i den syditalienska staden där de representerar Sverige mot resten av världens bästa högskolestuderande bordtennisspelare.
  • Skapad: 08 JUL 2019 11:36

Rapport från John Wall

Vi befinner oss i Italien och närmare bestämt Neapel för att hålla den svenska fanan högt på Universiaden. Världens bästa studenter har samlats för att tävla mot varandra i detta jätteevenemang med runt 10.000 deltagare i en rad olika idrotter.

Den svenska truppen 
Herrar: Elias Ranefur, Henrik Johansson, Christoffer Kjellsson och Wille Kindblad Damer: Linda Bergström, Jennifer Jonsson, Erika Fronth och Caroline Tanska.

Invigningen ägde rum på Napolis (fotboll) hemmaarena inför nästan fullsatta läktare och med livesändning i italiensk tv. Dessutom Andrea Bocelli på plats för att förgylla tillställningen. Det sista fick tyvärr inte vi njuta av då vi valde att svänga hem direkt efter vi äntligen fått gå in med truppen. Invigningen var nämligen runt två timmar försenad och det började bli väldigt sent för de som skulle upp tidigt i ottan dagen efter för att starta lagspelet.

I pingisen är det runt 24 länder med och runt 190 spelare med i singelturneringen. Kina är det land som sticker ut lite och har skickat en väldigt stark trupp.

Vad kan man annars säga om Neapel förutom att det serveras god pasta, fin espresso och att det är en mycket trevlig lokalbefolkning? Man kan börja med att säga att det som vanligt i Italien är något ostrukturerat. Det rör egentligen det mesta, men det som stuckit ut mest är transporterna som varit något av ett lotteri. Vi har beväpnade poliser och kontrollanter överallt kring boendet och hallen vilket tyder på ett starkt säkerhetstänk.

Det är också väldigt varmt i Neapel. Runt 35 grader utomhus varje dag med strålande sol och hög luftfuktighet. I hallen är det runt 26 grader varje dag och enormt svettigt. Det som gör det lite problematiskt i starten av denna tävling är att organisationen valt att sätta på ventilationen endast en timme innan matchstart (i bästa fall), vilket medfört en enorm värme på morgonen.

Träningshallen har äntligen börjat fungera de senaste dagarna då ventilationen inte fungerat innan. Så träningsbord har det varit ont om och därför väldigt trångt. Men allt löser sig till alltid här nere och vi har mycket bra dagar med gym och pool på hotellområdet där man kan ta igen sig lite när det finns tid över.

I skrivande stund (morgon 8 juli)  har lagspelet och gruppspelet i singel avslutats. Damerna kom tvåa i sin grupp efter Kina och åkte sen ut i åttondel mot Korea med 3-1 där alla förluster var i skilje. En tung förlust som hade kunnat bli ett helt annat resultat. Herrarna gick vidare som tvåa efter Rumänien och började slutspelet med att slå ut Frankrike efter en riktig holmgång som till slut skrevs till 3-2 efter att Kjellson vunnit avgörande matchen. Sen blev det tyvärr torsk mot Tyskland i kvartsfinal med 3-2 efter ett mycket bra läge i avgörande matchen för att ta oss vidare för att möta Kina i semi. En väldigt tung förlust men en mycket bra insats ändå av killarna.

I singelspelet står Elias och Linda över gruppspelet pga seedning bland de 16 bästa. Samtliga svenskar har sen tagit sig vidare från gruppspelet när vi på denna måndag endast har dubbel på schemat. Slutspel i singel börjar imorgon, tisdag och det är med nyladdade batterier efter en skön eftermiddag på stan igår, som vi nu går in i den andra halvleken av Universiaden!

Signerat
John Wall - Coach på plats i Neapel

Webbsändningar

Resultat

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info