Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning ITTF Para Slovenia Open, Lasko

13 MAJ 2019 15:35
Tävlingen i den slovenska småstaden Lasko lockade ett enormt startfält som dessutom slog rekord. Hela 450 spelare från 50 länder gjorde upp om medaljerna och från Sverige deltog 17 spelare. Allra bäst gick det för Anna-Carin Ahlquist som vann guld.
  • Skapad: 13 MAJ 2019 15:35

Svenska resultat i singel
3:a Daniel Gustafsson, herrar klass 9
3:a Ingela Lundbäck, damer klass 5
Kvartsfinal Anna-Carin Ahlquist, damer klass 3
Kvartsfinal Anja Händén, damer klass 10
Kvartsfinal Emil Andersson, herrar klass 8
Kvartsfinal Alexander Öhgren, herrar klass 3
1/8-final Nicklas Westerberg, herrar klass 7
1/16-final Jonas Hansson, herrar klass 7
1/16-final Michael Azulay, herrar klass 6
1/16-final Fabian Rignell, herrar klass 8
 
Svenska resultat i lag
1:a Anna-Carin Ahlquist, damer klass 5 (tillsammans med Tabib, Israel)
2:a Daniel Gustafsson/Emil Andersson, herrar klass 9
4:a Emelie Endre/Cajsa Stadler, damer klass 6-7
Kvartsfinal Michael Azulay/Peter Molander, herrar klass 6
 
Tävlingen i Slovenien lockar varje år i stort sett alla i världstoppen i respektive klass och i år var det inget undantag, snarare var det så att spelstandarden nog aldrig varit högre. De spelare som är med och fightas om medaljer på den här tävlingen kommer förmodligen finnas med i toppen vid kommande mästerskap.
– Mycket positivt att vi har flera spelare som visar upp att de konkurrerar med världens bästa spelare, säger Daniel Ellermann, förbundskapten för paralandslaget och fortsätter:
 
– Vi trodde givetvis att våra VM-spelare från i fjol, Anna-Carin, Ingela, Alexander, Emil och Daniel skulle ha störst chans att återfinnas högt upp i resultatlistorna. Alla dessa levererade som förväntat eller ännu bättre.  Av de yngre framtidshoppen sticker några insatser ut lite extra tycker jag. Nicklas Westerberg gjorde mycket bra tävling och pressade till exempel regerande världsmästaren Morales från Spanien samt Paralympicstvåan Stroh från Brasilien till skiljeset.

Även Michael Azulay var nära att besegra världens bästa, Peter Rosenmeier från Danmark, men tappade tyvärr 9-5 i avgörande set.
– Det hade varit tävlings största skräll om Michael vunnit men tyvärr för vår del så visade Rosenmeier på klass under slutbollarna, säger Ellermann om Azulays insats mot Danmarks Peter Rosenmeier.

– Anja Händéns kvartsfinalplats var mycket bra och hon visade prov på bra mental styrka när hon vände flera svåra underlägen. Även David Olsson/Isak Nyholms insats mot Kina är värd att nämnas. De vann inte lagmatchen men visade prov på mycket bra dubbelspel då de besegrade kineserna med 3-0 i set i den matchen, säger Ellermann avslutningsvis.

Anna-Carin Ahlquist tog guld i lag damer klass 5 tillsammans med Caroline Odaia Tabib från Israel. Anna-Carin och Caroline besegrade bland annat kinesiskorna Zhang, Zhang och Pan. Detta var första gången någonsin i damer rullstol som en svensk spelare varit med och besegrat Kina i lagsammanhang. Så sent som i mars opererades Anna-Carin för bröstcancer vilket sätter prestationen i ännu mer perspektiv.
 
Närmast väntar nu en tävling i Polen i slutet av maj och i slutet av juni åker några spelare till European Para Youth Games i Finland samt Egypt Open. I juli, augusti och i början av september väntar sedan ett antal läger innan årets stora höjdpunkt EM spelas i Helsingborg 16-21 september.

Alla resultat hittar ni här. 

Foto: Thomas Westerberg

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalen
Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info