Hoppa till sidans innehåll

Svensksuccé i Finland och Karlsson tillbaka

15 OKT 2019 09:30
I finska Lahtis avgjordes i helgen ITTF Fa20 Para Finland Open där åtta spelare från Sverige deltog. Linus Karlsson som varit långtidsskadad fanns glädjande nog återigen med i startlistan.
  • Skapad: 15 OKT 2019 09:30

Linus Karlsson har varit borta på grund av en avsliten hälsena men för första gången på sju månader var det dags att äntra hagen igen. Linus tog sig hela vägen fram till kvartsfinal i klass åtta efter 2-1 i matcher i gruppspelet. I åttondelsfinalen blev det vinst mot Aritonang från Indonesien men i kvarten mot Wilson från Storbritannien blev det förlust.

– Vi är väldigt nöjda med att Linus ens kunde vara med och spela denna tävling. Hade han inte varit med hade hans ranking reducerats kraftigt på grund av långvarig tävlingsfrånvaro och när han nu dessutom gjorde det så bra känns det extra skönt, säger förbundskapten Daniel Ellermann

(Bilden f.v. Nicklas Westerberg, Ingela Lundbäck och Jonas Hansson)

Det blev totalt fyra medaljer för svenskarna som bevarat formen från EM på hemmaplan i september. Nicklas Westerberg lyckades bäst av alla och knep två guld, både i singel och i lag. I singelfinalen i klass sju möttes Nicklas och Jonas Hansson och när de båda sedan spelade lag tillsammans blev det ännu ett guld.

– Det var jättekul att Nicklas vann två guld. Han fortsätter verkligen att spela positivt sedan EM-succén. Killarna möttes först i en final och sedan spelade dem en final tillsammans, det var verkligen kul, säger Ellermann.

Ingela Lundbäck vann damer klass fem i stor stil efter fem raka segrar.

– Ingela gör en helt fantastisk turneringen och precis som Nicklas har hon verkligen konserverat sin fina EM-form, säger Daniel Ellermann avslutningsvis.

Alla resultat från tävlingen hittar ni här.

Foto: Carina Jonsson

 

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

ITTF World Tour Platinum 
Austrian Open
12-17 november, Linz
Tävlingsinfo
Hemsida
Resultat
Webbsändningar

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info