Hoppa till sidans innehåll

Swedish Junior&Cadet Open: Torsdag

21 FEB 2019 08:43
Dags för dag två på Safirs Internationella tävling i Örebro och denna dag bjuder fortsatt på matcher från Swedish Junior&Cadet Open. Dagens matcher kommer webbsändas från bord 1 med start klockan 09.00
  • Uppdaterad: 21 FEB 2019 08:43

Onsdagens spel innefattades mestadels av gruppspelsmatcher i de olika ungdomsklasserna i Swedish Junior&Cadet Open. Många svenska spelare var i hetluften direkt.

Dagens matcher från Örebro kommer att webbsändas från bord 1. Bordsförflyttningar i befintligt spelschema kan ske för att anpassa till webbsändningarna. Ni ser webbsändningen här.

Herrjuniordubbel
Martin Friis i par med Bruno Nettarp är framme i kvartsfinal mot finalseedade paret Chua/Yu från Singapore. Tyvärr slutade matchen i en 1-3 förlust. Inga svenskar kvar i och med detta i denna klass.

Damjuniordubbel
Rebecca Tveit-Muskantor och Alma Rööse är efter en rysarmatch i åttondelsfinalen där de segrade över norskt motstånde med 12-10 i skilje framme i kvartsfinal som enda kvarvarande svenskpar. Motståndarna Akae/Harimoto från Japan skulle dock visa sig för tuffa denna dag och fölust med 2-3 i set.

Herrjuniorer
Truls Möregårdh, Edward Wesshagen, Jonathan Thimon, Martin Friis och Jonatan McDonald framme i andra slutspelsomgången. Möregårdh och Friis stod över gruppspelet som seedade spelare med Wesshagen, McDonald ochThimon alla tre fått klara sig vidare genom gruppspel och en slutspelsmatch. McDonald och Wesshagen lyckades båda två besegra seedade spelare i sina segermatcher. 

McDonald, Friis, Thimon och Möregårdh lyckades alla vinna sina matcher och avancera till åttondelsfinaler. Friis och McDonald fick där se sig besegrade i varsin tuff match. Jonathan Thimon vann en rysarmatch med 13-11 i skilje medan Truls Möregårdh utan större problem tog sig till kvartsfinal. I kvartsfinalen blev unge Matsushima för tuff för Thimon och svensken fick nöja sig med en kvartsfinalplats denna upplaga av tävlingen. 

Truls Möregårdh ångade dock på och kvartsfinalen vanns i alla tydlighet för att han sedan i semifinal skulle städa av ovan nämnda japan Matshushima med 4-1 i set, dock med vissa problem i servereturerna. I finalen väntade världselvan från Tyskland, Kaj Stumper. Ingen tvekan, ingen pardon och ingen chans. Truls demolerade tysken och vann med solklara 4-1 i set. En svensk seger i herrjuniorklassen på Swedish Junior&Cadet Open för andra gången någonsin, för andra gången av Truls Möregårdh. Vilken insats av nyss fyllda 17 år unga Truls Möregårdh!

Damjuniorer
Matilda Hansson, Jennie Edvinsson, Hannah Kjellson, Rebecca Tveit-Muskantor och Alma Rööse är i andra slutspelsomgången av damjuniorklassen. Edvinsson och Rööse är seedade i klassen medan övriga spelare tagit sig genom gruppspel samt första slutspelsomgången. Värt att notera är att Matilda Hansson med 4-0 besegrade Hana Goda från Egypten i sin segermatch. Ingen av de svenska damspelarna lyckades att vinna sin match.

Resultat

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

SM-final 1:3, Herrar
19 mars klockan 18.30
Halmstad BTK-Eslövs AI BTK
Webbsändning

pingiskanalenEvenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info