Hoppa till sidans innehåll

"Think tank" i Halmstad

08 JAN 2019 19:58
Under två dagar (7-8 januari) har Svenska Bordtennisförbundet under ledning av sportchef Mikael Andersson arrangerat en ”Think Tank” i Halmstad.
  • Skapad: 08 JAN 2019 19:58

Under dagarna diskuterades bland annat hur svensk pingis ska arbeta för att fortsätta vara en ledande bordtennisnation och hur arbetet med lovande ungdomar ska se ut.
– Genomgående så var det en väldigt positiv diskussion vi hade. Mycket av samtalen handlade om hur vi i Sverige ska möta den ökande konkurrensen med ett strukturerat nytänk kring ungdomssatsningar. Det här handlar om svensk bordtennis framtid som ledande nation i Europa. Vi måste hela tiden driva på med en stark tro på utbildning och framtid, säger Mikael Andersson.

Ett annat ämne som flitigt diskuterades var utbildningssystemet från gymnasie- till universitetsstudier. SBTF håller just nu på att se över sin utbildningsstruktur så att samla in åsikter och kunskaper från deltagarna var viktigt.
– Vi pratade om RIG (Riksidrottsgymnasium) och NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) och då framförallt kring vilka möjligheter som idag finns från gymnasieålder och uppåt. En översyn av systemet är nu aktuell där RIG:ets framtid måste sättas i centrum. SBTF måste ta ledningen vad det gäller centrala antagningar och en anpassning till RF:s nya riktlinjer i frågan, menar Andersson.

"Think Tanken" arrangerades i Halmstad Arena där flera lovande ungdomar tränade under tiden vilket gjorde att deltagarna även kunde få en praktisk inblick. Deltog under diskussionerna gjorde förutom Mikael Andersson även; Sören Ahlén (chefstränare på pingisgymnasiet i Köping), Mikael Stålbro (tränare i Falkenbergs BTK), Jens Fellke (Stiftelsen Compass), Ulf Carlsson (tränare i Halmstad BTK), Magnus Mallander (ledare för kadettlandslaget flickor), Anders Thunström (tidigare förbundskapten) och Fredrik Håkansson (tränare i Halmstad BTK).

Bilden fv. Sören Ahlén och Anders Thunström. 

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalen

Evenemang

Veteran-SM
17-20 januari, Östersund.
Hemsida
Resultat

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info