Hoppa till sidans innehåll

Truls Möregårdh tog sista platsen

2018-03-26 09:00
Truls Möregård 16 år ursprungligen från Hovmantorp i Småland nu spelandes för Eslövs AI i Pingisligan fick igår (söndag) besked om att han får den sista platsen i den svenska truppen för Lag-VM på hemmaplan i Halmstad om en dryg månad (29 apr-6maj).
  • Uppdaterad: 2018-04-14 00:56

Den svenska herrtruppen är i och med detta komplett och består av följande fem spelare (världsranking mars inom parantes):
Kristian Karlsson, Borussia Düsseldorf (17)
Mattias Karlsson, Halmstad BTK (31)
Anton Källberg. Borussia Düsseldorf (63)
Jon Persson, Angers (67)
Truls Möregårdh, Eslövs AI (324)

Om Möregårdh
Truls Möregårdh har rönt stora framgångar som kadett och junior under många år såväl nationellt som internationellt och inte minst fick man bevis på detta i slutet av 2017 när Möregårdh kunde ta hem ett silver på Junior-VM (för spelare födda 1999) efter att ha slagit ut kinesiska toppspelare i både kvarts- och semifinal. På senare tid har Möregårdh etablerat sig som en toppspelare (12-4 i matchstatistik efter sju raka segrar) även i den svenska Pingisligan och som seniorspelare nationellt (kvartsfinal på SM för herrseniorer mars 2018). Möregårdh har även kunnat besegra flera topp-100 spelare i världen på den internationella touren.

-Truls har haft en enorm utveckling de senaste månaderna tagit steget mot att bli en seniorspelare på ett imponerande sätt. Många fina skalper och starka insatser i alla internationella tävlingar de senaste månaderna. Truls har genom dessa prestationer förtjänat att få representera Sverige på Lag-VM i Halmstad, säger förbundskapten och uttagningsansvarig Peter Blomquist.

EM-kval
Möregårdh slängs redan nu in i hetluften då han imorgon (27/3) får ersätta Kristian Karlsson i EM-kval match på bortabord i Spanien. Kristian Karlssons har en lättare magmuskelskada som förhindrar spel.

Den svenska VM-truppen för damer tas ut i sin helhet efter påsk (3 april).

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay

 

Liverapportering

Evenemang

 USM logotyp

Ungdom och Para U-/J-SM
20-22 april, Eskilstuna

Tävlingsinformation
Inbjudan
Arrangörens hemsida

Resultat

 Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info