Ungdoms-EM färdigspelat - Svenska Bordtennisförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms-EM färdigspelat

2018-07-25 08:55
Ungdoms-EM 2018 som spelades i Cluj, Rumänien, är nu avslutat (15-24 juli) efter 10 intensiva tävlingsdagar, en maratontävling helt enkelt.
  • Uppdaterad: 2018-07-25 08:59

Sverige vann inte något guld detta UEM men det fanns väldigt många andra glädjeämnen och då inte minst de tre medaljerna som inkasserades. Rebecca Tveit-Muskantor, Stina Källberg och Truls Möregårdh var de tre medaljörerna och alla tre överträffade sina seedningar. Två brons och ett silver blev facit.

Två medaljer för Sverige i individuella tjejklasser på UEM tillhör verkligen inte vanligheterna och är mycket spännande för framtiden. Rebecca var dessutom bara ett skiljeset från finalen och Stina höll på att förlora i första omgången, starkt psyke i tävlingsläget från dem bägge två. Stina (född år 2000) lämnar nu tiden som junior och går in i seniorpingisen medan Rebecca (född år 2003) flyttar upp och spelar nästa år som förstaårsjunior.

Truls Möregårdh var inför finalen obesegrad i tävlingen men fick ge sig mot sin blivande lagkamrat i Eslöv, Ioannis Sgouroupolos. Revansch för greken som fick stryk av Truls i lagtävlingen. Truls (född år 2002) har två år kvar i juniorklassen.

Pojkkadetterna och damjuniorerna lyckades med nöd och näppe klara av att kvalificera sig för förstadivisionen vilket var mycket glädjande. 14 svenska spelare som alla vunnit nya erfarenheter och inspiration för framtiden där alla har positiva saker att ta med sig från hagen och tävlingen.

Stort grattis till alla spelare och ledare för ett väl genomfört Ungdoms-EM!

Alla resultat på UEM

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

PingisPlay

 

Liverapportering

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG
koping
Hello Sweden

 

Sports heart

SRB
sporrong

 

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 08-562 78 120
E-post: This is a mailto link

Se all info