Hoppa till sidans innehåll

USM: Första svenska mästarna korade

04 MAJ 2019 18:59
Under andra dagen på årets upplaga av USM & Para JSM korades fyra nya svenska mästare i lika många klasser. I övriga klasser är det imorgon dags för kvarts-, semi- och finaler.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2019 18:59

Vinnare Stående klass 6-7 ungdom
1. Sam Gustafsson, Söderhamns UIF
2. Cajsa Stalder, Rudalens IF
3. Styrbjörn Ekengren, Åsa IF
 
Sam Gustafsson tog hem gruppspelet i klass 6-7 ungdom utan att förlora en enda match. Under sina fyra matcher tappade Sam endast ett set. Då det endast var fem deltagare i klassen spelades inget slutspel utan poolen spelades alla-mot-alla och den med mest poäng efter alla matcher var färdigspelade blev svensk mästare. – Jag är nöjd och känner på förhand att jag ska vinna och det gjorde jag så det är väldigt skönt. Det känns bra att vara svensk mästare och jag har vunnit tre gånger tidigare så jag hade lite press på mig. Min forehand funkade extra bra och jag hade en väldigt bra coach (Casper Strindberg) och dessa två i kombination bäddade för min vinst, säger Sam Gustafsson från SUIF om sitt tredje SM-guld.Vinnare
Stående klass 6-7 junior 

1. Nicklas Westerberg, Idrottsföreningen För Alla Eskilstuna
2. Noah Olsson, BTK Frej
3. Smilla Sand, Malmö IF
 
Nicklas Westerberg från Idrottsföreningen För Alla Eskilstuna gick segrande ur gruppstriden där fem spelare deltog. Under sina fyra matcher förlorade slutsegraren Nicklas endast ett set och det var mot tvåan Noah Olsson.– Det är alltid kul att vinna SM. Min tuffaste match var mot Noah, han är lite lurig med både lång- och kortnabb och i början hade jag svårt för hans spel men när jag väl hittade rätt taktik gick det lättare. Jag tycker att mitt spel var säkert och stabilt och en bra genomkörare inför tävlingen i Slovenien som vi åker till nästa vecka, säger Nicklas Westerberg efter vinsten i stående klass 6-7 junior.
 
Vinnare
Stående klass 8-10 ungdom

1. Anja Händén, Östra Stadsgränsen TK
2. Anton Grankvist, Hålta IK
3. Samuel Karlsson, IF Norcopensarna-Fridtuna
 
Även denna klass avgjordes i ett gruppspel där alla mötte alla. Noah Svensson från Vaggeryd BTK lämnade WO vilket betydde att om någon vann två matcher skulle segern vara säkrad. Anja Händén från Östra Stadsgränsen TK gjorde just detta och vann sina två matcher, båda med 3-1.– I början var det inte så bra men jag kom in det bättre och bättre och spelade bra tillslut. Jag är glad och stolt, det kändes bra att slå killarna med, säger Anja Händén efter sin vinst i klassen.
 
Vinnare
Para lag


I para lag deltog endast två lag som alltså direkt spelade final. Segern gick till Axel Wallin Jensen och Erik Mattsson från Askims BTK som i finalen besegrade Nicklas Westerberg och Nick First Loncar från Idrottsföreningen För Alla Eskilstuna med 2-1 i matcher.

Foto: Marcus Johansson
 
Dagens stora överraskning såg vi i herrjuniordubbel 17 där både förstaseedade paret Martin Friis/Bruno Nettarp, Spårvägens BTK/Falkenbergs BTK och andraseedade Jonatan Mc Donald/Edward Wesshagen från Norrtulls SK slogs ut i kvartsfinalerna.
 
Final Herrjuniordubbel 17
Jakob Peterson/Diego Orantes Alvarez, BTK Rekord/Arlövs IK – Noah Steif/Theo Toresson, Askims BTK
 
Final Damjuniordubbel 17
Jennie Edvinsson/Alma Rööse, Halmstad BTK/Arvika BTK – Rebecca Tveit Muskantor/Matilda Hansson, LinnePartille PK/Lekstorps IF
 
Final Pojkdubbel 15

Theo Abrahamsson/Max Hedbom, Köpings BTK/Visby IF Gute BTK – Charlie Widing/Joel Jonsson, KRUM Jönköping/BTK Frej
 
Final Flickdubbel 15
Leah Tveit Muskantor/Nomin Baasan, LinnePartille PK/Eslövs AI BTK – Semla Zetterling/Nina Johansson, Eskilstuna BTK/Nävragöls BK
 
Final Pojkdubbel 13
David Björkryd/Dennis Larsson, Eskilstuna BTK/KFUM Stocksund IA – Elias Sjögren/Isak Edwardsson, Ängby SK
 
Final Flickdubbel 13
Hedda Husrem/Elvira Söderlund, Töreboda BTK/Sjömarkens BTK – Moa Elmtoft/Felicia Szerman, Lyckeby BTK/Västers BTK
 
Övriga omgångar som spelas under söndagen är kvartsfinaler i P13, F13, P15, F15, HJ17, DJ17 som sedan följs av semifinaler och finaler. Det kommer även spelas semifinaler och final i paraklassen stående singel 8-10 för juniorer.


Alla resultat och kommande matcher hittar ni här.

Tyvärr blev det inga webbsändningar från detta mästerskap. Detta beroende på att tekniken i hallen inte fungerade tillräckligt bra för att kunna sända. Vi beklagar givetvis detta och hoppas att det kommer fungera bättre i framtiden. 

Mer infornation om tävlingen hittar ni på den officiella hemsidan. 

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalen
Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info