Hoppa till sidans innehåll
Foto: Remy Gros

Världsettan gav inte Ekholm en chans

10 OKT 2019 17:35
Den kinesiska världsettan tillika SOC-mästarinnan Chen Meng från Kina gav inte Matilda Ekholm många bollar i första omgången av German Open. Totalt fick Ekholm 19 bollar med sig.
  • Uppdaterad: 10 OKT 2019 17:35

Ja det var onekligen en tuff uppgift som väntade Matilda som i kvalspelet spelat felfritt och endast tappat ett ynka set under tre matcher. En tuffare lottning i första omgången hade inte gått att få, på andra sidan bordet stod nämligen världsettan, nykrönta SOC-mästarinnan och förstaseedade Chen Meng från Kina.
– Hon var oerhört bra. Jag tycker ändå att jag gjorde en okej match men jag fick aldrig tillräcklig press på henne för att hon skulle bli stressad. Hon spelade lugnt och kunde spela ut sitt spel till fullo, säger Matilda Ekholm efter matchen och tillägger:
– På söndag är det dags för seriespel på hemmaplan i Berlin så det är bara att ta nya tag. Jag känner ändå att jag är i väldigt bra form så det ska bli kul att spela igen.

Matilda Ekholm-Chen Meng, Kina, 0-4
(6-11, 4-11, 3-11, 6-11)

Senare ikväll är det dags för ännu en svensk spelare att kliva in i hagen. Klockan 20.00 möter Anton Källberg den japanske världsfemman Tomokazu Harimoto. Matchen spelas på bord fyra vilket betyder att ni kan se matchen live via ittf.com.

Foto: ITTF

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info